Vești bune pentru cei care vor să își construiască o casă! „Cărămida minune” produsă de un român reduce costurile construcției unei case cu 50%!

Construirea unei case presupune parcurgerea unor etape anevoioase, însă cea mai mare povară o reprezintă tot costurile materialelor de construcție. Viitorul acestui sector sună însă din ce în ce mai bine, dacă este să ne uităm la inovațiile care apar tot mai des. De pildă, un om de afaceri din Buzău produce o cărămidă ieftină și rezistentă, de forma unei piese de LEGO, care poate fi montată cu uşurinţă şi care oferă o rezistenţă sporită.

Pentru fostul senator Constantin Popa, politica a fost un simplu „violon d’Ingres”, deoarece sectorul afacerilor a fost cel care l-a atras dintotdeauna și care i-a oferit bunăstare. Recent, fostul parlamentar a deschis o fabrică de cărămidă la Săpoca, de care este tare mândru și despre care spune că va oferi cea mai ieftină și durabilă soluție de construcție.

Cărămida de 1 leu.

Nu este însă orice fel de cărămidă, ci una cu ajutorul căreia construcția unei clădiri devine simplă ca un joc de LEGO. Dezvoltatorii acestui concept susţin că producerea cărămizii presupune utilizarea unor materiale precum nisip, metal şi apă şi poate aduce economii de peste 50% la construcția unei case.

Cărămida de un leu este soluția cea mai ieftină pentru construirea unei case, a unui garaj, șemineu sau a oricărui alt tip de construcție. Dimensiunile sale (25x15x10), dar mai ales rezistența oferită de presare o fac imbatabilă în fața altor produse de pe piață. De asemenea, folosirea sa nu necesită calități de profesionist din partea zidarului.

Cum funcționează?

Construcția din acest tip de cărămidă se bazează pe principiul lucăriei LEGO. Cărămizile sunt prevăzute cu spaţii pentru izolaţie, prin care se poate introduce, din loc în loc, fierul beton. Între straturile de cărămizi se aplică o cantitate mică de adeziv (două „fire”) pe care constructorul și-l poate pregăti singur acasă și care este foarte ieftin.

Zidul urcă rapid și nu are nevoie de tencuială, ceea ce reduce și mai mult din costurile unei construcții. Investitorul promite să producă cărămidă LEGO și pavele prin aceeași metodă de hiperpresare, însă în mai multe variante de culoare, pentru a da farmec viitoarelor construcții și pavaje.

Construcțiile realizate cu ajutorul cărămizii LEGO mai oferă posibilitatea de a instala cu uşurinţă circuitul electric sau alte cabluri pentru conexiuni ori ţevi de canalizare. De asemenea, rezistența sa o recomandă pentru pentru zonele cu activitatea seismică ridicată.

Primii clienți.

Ademeniți de prețul mic și de calitatea acesteia, constructorii au început să ceară la cărămida LEGO. Prima biserică din acest tip de cărămidă va fi construită în curând. Până atunci, Constantin Popa se gândește la mai multe variante de dimensiuni, pentru a satisface o plajă largă de nevoi.

Succesul de care s-a bucurat cărămida în primele zile de la deschidere l-a determinat pe investitor să construiască un site de prezentare, aflat astăzi în construcție. Mai multe informații despre cărămida „minune” pot fi obținute apelând numărul de telefon: 0752.95.95.95.

Sursa: reporterbuzoian.ro

CITESTE SI: Avertisment cât se poate de serios! Ai casa izolată cu polistiren sau cu vată minerală? Ar trebui să știi asta! Este mai grav decât crezi!

Un tanar arhitect din Targu Jiu trage un semnal de alarma cu privire la folosirea polistirenului si a vatei minerala drept materiale termoizolante. Acesta sustine ca aceste materiale sunt extrem de periculoase mai ales in casele unde exista copii si recomanda inlocuirea acestora cu doua materiale ecologice, pe baza de lana de oaie si canepa.

Alexandru Hortopan sustine ca polistirenul este folosit in exces in Romania, iar oamenii nu stiu de pericolele la care se supun. Pe langa faptul ca este un material usor inflamabil, acesta nu lasa peretele sa respire, astfel ca umiditatea din casa este ridicata, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor două materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tâmplărie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu «respiră», iar în combinaţie cu polistirenul, tot spaţiul din interior devine lipsit de oxigen şi cu o umiditate crescută. În acest fel, se dezvoltă microorganisme care pot duce la apariţia unor afecţiuni respiratorii. Dacă un copil mic este crescut într-un asemenea spaţiu poate să aibă probleme cu bolile respiratorii“, sustine tanarul, potrivit adevarul.ro.

Totodata, tanarul atrage atentia asupra faptului ca desi materialele ecologice sunt mult mai bune, acestea lipsesc din marile lanturi de magazine.

„Nu ştiu de ce aceste materiale nu se găsesc în marile magazine pentru că sunt mult mai sănătoase şi eficiente. Cu toate acestea, există distribuitori autorizaţi pentru România a unor materiale de acest fel. Costurile nu sunt foarte mari faţă de materialele clasice, polistirenul şi vata minerală, pentru că se adaugă costurile de transport“, a mai precizat Alexandru Hortopan.