Un medic a dezvăluit greșelile pe care le facem când curățăm casa

Un medic a dezvăluit greșelile pe care le facem când curățăm casa și care ne pun sănătatea în pericol. Este mai important decât crezi!

Un medic dezvaluie greselile pe care le facem cand curatam casa si care ne pun sanatatea in pericol.

1. Nu deschideti ferestrele in timp ce curatati casa

„Pastrati interiorul casei dvs. bine ventilat in timp ce curatati praful. Deschideti ferestrele si usile. Recomandat este sa aerisiti paturile, covoarele si alte textile care pot fi scoase la soare. Razele ultraviolete actioneaza ca un antibacterian, ajutand la uciderea acarienilor“, spune specialistul.

2. Folositi aceeasi laveta pentru suprafete diferite

Din pacate, instrumentele de curatare pot deveni surse de imprastiere a germenilor si pot raspandi bacterii. „Va recomandam sa aveti un burete pentru curatarea aragazului si un altul pentru chiuveta. O modalitate foarte buna de a face acest lucru este alegerea unor bureti in diferite culori“, recomanda Caudle, medic si profesor la Scoala de Medicina Osteopatica din Rowan, SUA.

3. Plimbaţi murdăria dintr-o parte în alta

„Când curăţaţi suprafeţele în sens circular, pur şi simplu luaţi toată murdăria şi o puneţi în acelaşi loc. Pulverizaţi suprafaţa şi ştergeţi în formă de S, începeţi din colţul din stânga sus şi mătuiţi până la dreapta“, recomandă medicul. Puteţi încerca şerveţelele antibacteriene sau cele speciale pentru lemn în cazul în care curăţaţi mobila.

4. Nu lăsaţi produsul de curăţare să acţioneze

Un alt mod în care germenii sunt lăsaţi în urmă este graba de a nu permite produsului de curăţare să acţioneze. „Problema este că după aplicarea produsului adesea ştergem imediat. Pentru a vă asigura că îndepărtaţi germenii, pulverizaţi pe suprafeţele murdare şi lăsaţi să acţioneze câteva minute“.

Sursa: adevarul.ro