De ce trebuie să pui de fiecare dată o minge de tenis în cuva mașinii atunci când speli

Uite de ce trebuie să pui de fiecare dată o minge de tenis în cuva mașinii atunci când speli. Pe cât sună de ciudat, pe atât de eficient este acest truc! Tu îl știai?

O noua saptamana, un nou articol in care impartasim cu voi diverse trucuri pentru casa si gradina. Astazi, discutam despre cum putem sa avem haine pufoase, care nu se scamoseaza, cu ajutorul unei mingi de tenis. Da, ai citit bine – suna bizar, dar functioneaza. La urma urmei, asta inseamna sa descoperi un truc bun – ceva la care nu te-ai fi gandit niciodata, dar care are rezultate foarte bune.

Am discutat despre lenjeria de pat si cat de des ar trebui schimbata aceasta, conform specialistilor. Ei sustin ca unele persoane o schimba saptamanal, in timp ce altele lunar. Un procent mic de oameni au declarat chiar ca schimba lenjeria de pat doar de cateva ori pe an. Tu ce parere ai?

De ce trebuie sa pui o minge de tenis in cuva masinii atunci cand speli rufele

Daca pui o minge de tenis de camp in cuva masinii, rufele tale nu vor mai iesi sifonate din masina de spalat, iar prosoapele vor fi pufoase si moi. Acestea nu se vor mai scamosa si vor pastra pentru mai mult timp mirosul placut al detergentului.

Asadar, prosoape moi si pufoase si haine care nu se sifoneaza atunci cand le spalam? Noi zicem ca merita incercat acest truc!

Cum arată o pernă de puf spalată la 60 de grade împreună cu o minge:

Sursa: casepractice.ro

CITESTE SI: Mi-am curățat mașina de spălat în doar 5 minute și sunt foarte mulțumită! Nu am folosit deloc produse chimice și pot spune că este cea mai eficientă metodă!

 

De cele mai multe ori, majoritatea oamenilor apelează la produse din comerț ce conțin chimicale pentru a curăța baia sau mașina de spălat. Aceasta este o sarcină necesară, la care poți folosi și lucruri pe care le ai deja probabil prin casă, care sigur nu costă o avere. Iată cum să ai o baie curată în mai puțin timp și cu mai puțin efort:

1. Mașina de spălat

Pune în cuvă o cană de oțet. Pornește mașina, setând-o la 90 de grade. Oprește-o după câteva minute și las-o o oră. Poți folosi și sarea de lămâie. Atunci când speli 3,5 kg de rufe, adaugă 4 pliculețe de sare de lămâie în compartimentul pentru detergent. Setează mașina la temperatură maximă. Sucul de lămâie natural te poate ajuta pentru a curăța petele de rugină și pentru a igieniza și împrospăta interiorul mașinii. De asemenea, poți curăța mașina de spălat și cu ajutorul unei soluții de oțet. Încălzește un litru de oțet alb și varsă-l în cuvă. Adaugă un plic de bicarbonat de sodiu, apoi pornește mașina la cel mai scurt program și la temperatură maximă. Mașina de spălat va fi dezinfectată și fără mirosuri neplăcute.

2. Dușul

Pentru a curăța capătul dușului, toarnă o ceașcă de oțet de mere într-o pungă de plastic. Introdu capătul dușului acolo, fixându-l cu o bandă de cauciuc. Ai grijă să fie bine scufundat în oțet.

3. Chiuveta

Amestecă bitartrat de potasiu sau bicarbonat de sodiu cu puțină zeamă e lămâie. Aplică soluția pe o periuță mai veche de dinți și curăță chiuveta. Clătește-o apoi cu apă.

4. Cada

Curăța cada ușor folosind grapefruit și sare de mare. Taie fructul pe din două și înmoaie jumătățile în sare de mare, apoi folosește-le ca să freci cada. La urmă, clătește cada cu apă.

5. Toaleta

Pentru o toaletă curată, care nu mai păstrează niciun miros urât, toarnă în ea un amestec de oțet de mere, bicarbonat de sodiu și suc de lămâie.

6. Podeaua și faianța

Pentru a le curăța, pregătește un amestec dintr-o linguriță de detergent de vase, un sfert de cană de apă oxigenată și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu.