Uite cum arată cea mai scumpă casă din lume! A fost construită pentru un mare rege și costă jumătate de miliard de dolari. Doamne, ce interior…! Trebuie să vezi și tu!

Villa Les Cèdres este situată în comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat, din sudul Franței, și a fost construită pentru un rege. Cea mai scumpă casă din lume își așteaptă de ceva vreme noul proprietar. Impresionanta proprietate, construită în jurul anului 1830, a fost scoasă din nou la vânzare pentru suma de – atenție – 410 milioane de dolari.

Sursa foto: Instagram

Inițial, s-a cerut pe ea peste 1 miliard de dolari, însă proprietarul actual al casei, Suzanne Marnier-Lapostolle, a mai lăsat la preț ca să o poată vinde.

Sursa foto: Instagram

Reședința i-a aparținut cândva lui Leopold, cel de-al doilea rege al Belgiei. Casa a fost cumpărată de vestitul monarh în ultima parte a vieții sale (1904), dar a reușit să o extindă și să îi aducă îmbunătățiri. Sigiliul regal poate fi observat, și astăzi, pe unul dintre pereții sufrageriei. Abia după moartea sa, vila de lux a intrat în proprietatea familiei Marnier-Lapostolle. Casa aparține acestei familiei, celebră pentru fabricarea coniacului, din anul 1920.

Sursa foto: Instagram

Locuința este alcătuită din 14 dormitoare și are o suprafață de peste 1.670 metri pătrați. Cât privește aspectul interior și exterior, casa păstrează amprenta epocii în care a fost construită și adăpostește obiecte de artă de la începutul secolului XIX sau chiar mai vechi.

Printre cele mai impresionante camere din Villa Les Cèdres se numără biblioteca, ce adăpostește 3.000 de volume, între care se remarcă un tratat de botanică scris în secolul XVII, ce a fost pus, de asemenea, în vânzare.

Sursa foto: Instagram

Villa Les Cèdres conține tablouri și tapiserii de mare valoare și de o rară frumusețe. Proprietatea mai are o piscină de dimensiuni olimpice, o sală de bal şi grajduri pentru 30 de cai. Pe pământul ce aparține întinsului domeniu se află minunate livezi de pomi fructiferi și bătrâne plantații de măslini.

Sursa foto: Instagram

Dacă Villa Les Cèdres își va găsi un proprietar care să achite imensul preț solicitat, va deveni cea mai scumpă locuință care a făcut obiectul unei tranzacții imobiliare, la nivel mondial.

Sursa foto: Instagram

 

CITESTE SI: Această casă costă jumătate de milion de dolari. Nu o să-ți vină să crezi cum arată în interior! Cineva a fost atât de atras de locuință, încât chiar a cumpărat-o!

Ai da o avere pentru a cumpara o casa veche, aproape daramata? Ei bine, sunt persoane care ar face-o!

Exista oameni care cumpara case vechi si nerenovate, tocmai pentru a face ceva frumos din ele. Dar totusi aceasta locuinta a fost scoasa la vanzare pentru aproape jumatate de milion de dolari.

Este situata in Los Angeles si costa nu mai putin de 475.000 de dolari. Suprafata casei este de 120 de metri patrati.

Locul e foarte murdar, iar mobila nu este buna pentru a fi data in uz. Toateutilitatile ar trebui inlocuite deoarece sunt foarte vechi si nu mai functioneaza.

Singura parte buna este ca locatia este superba, dar oare merita jumatate de milion de dolari?Ei bine, se pare ca cineva a reusit sa negocieze pentru pretul de 375.000 de dolari.