Tu știai asta? Uite la ce folosește orificiul de la mânerul tigăii! Nu, nu este pentru agățat în cui! Nu m-am gândit niciodată că de fapt este pentru așa ceva!

Nu este gospodină care să nu aibă acasă cel puțin o tigaie! La fel ca și alte obiecte care se folosesc în bucătărie, și tigăile au la capătul mânerului o gaură.

Interesant este faptul că multe femei cred că aceas gaură de la capătul mânerului se foloseşte doar pentru a fi agăţată tigaia in cui, însă adevărul este cu totul altul!

Data viitoare când veți face de mâncare într- tigaie care are un orificiu în mâner trebuie să știți că îl puteți folosi a pune lingura de lemn sau alte ustensile folosite la gătit!

Astfel, dacă sprijini lingura de coada tigăii, aceasta nu se va încălzi de la căldura aragazului. Însă nu multe gospodine stiu acest lucru! Sursa

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe!

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI: Mama avea o tigaie de fontă pe care a dus-o la curățat, dar i s-a spus că e timpul să o arunce la gunoi. Dar a găsit o metodă mult mai bună și eficientă!

Cel mai bun prieten la bucătărie este tigaia din fontă. Este ecologică și veșnică, ea practic nu poate fi deteriorată, plus mâncarea nu se arde în ea. Din aceste motive, gospodinele nu se grăbesc să o înlocuiască cu modele noi.

Din păcate, vasele din fontă, la fel ca oricare altele, se murdăresc foarte repede! Însă, noi avem un remediu cu ajutorul căruia le veți curăța foarte eficient și rapid. Dacă nu doriți să o frecați prea mult, aplicați această metodă!

Curățarea tigăii

Ingrediente:

  • sare
  • ulei
  • apă

Ce trebuie sa faci:

1. Presărați sarea în tigaie. Frecați cu ea fundul tigăii.

очистить чугунную сковороду фото

2. Turnați ulei. Frecați cu acest amestec tigaia din fontă.

очистить чугунную сковороду фото

3. Apoi turnați apă și clătiți tigaia.

очистить чугунную сковороду фото

4. Ștergeți bine vasul cu o lavetă, iar rezultatul vă va bucura foarte mult.

очистить чугунную сковороду фото

Există și o altă metodă de curățare chiar a celor mai murdare vase din fontă. Pare a fi destul de original și neobișnuit, de aceea am decis să îl împărtășim și cu dvs. Am fost uimiți de rezultat.

Aveți nevoie de:

  • oțet
  • pungi pentru gunoi

Pașii de lucru:

1. Umpleți tigaia cu oțet.

2. Puneți-o atent în punga pentru gunoi și legați-o foarte strâns.

3. Lăsați să stea o zi, apoi scoateți tigaia și clătiți-o. Dacă nu reușiți să o curățați din prima, repetați acest procedeu.

Acum tigăile dvs. vor fi cele mai curate.