Tu folosești folia de aluminiu? După ce vei citi asta, vei renunța de tot la ea! Nu știam că este atât de periculoasă! Uite ce consecințe grave poate aduce:

Nu e de joacă cu folia de aluminiu! Un studiu recent a arătat că temperatura ridicată determină aluminiul din folie să se scurgă în alimente în cantități semnificative!

Cercetătorii au descoperit niveluri periculoase de aluminiu în alimente după ce au fost gătite, reîncălzite și chiar răcite pe folie de aluminiu. Cauza alarmării este că, atunci când aluminiul se acumulează în organism, poate duce la osteoporoză și Alzheimer.

Mai mult, dr. Zubaidy, unul dintre autorii studiului, spune că:

“Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai mult pericol. Folia nu este potrivită pentru gătit și nu este adecvată pentru utilizarea pentru legume cum ar fi roșiile, sucul de citrice sau mirodenii.”

Related image

Pe de altă parte, cercetătorii au remarcat, de asemenea, că folia poate fi considerată sigură pentru a înfășura alimentele reci, deoarece nu a fost observată niciun pericol fără încălzire.

Nivelurile ridicate de aluminiu din organism modifică mineralizarea osoasă, formarea matricilor, precum și activitatea paratiroidiană și celulară. În mod ironic, unul dintre cele mai comune semne de acumulare excesivă de aluminiu este hipercalcemia sau niveluri ridicate de calciu în sânge.

Acest lucru se întâmplă deoarece prezența aluminiului împiedică depunerea de calciu în os, ceea ce duce la creșterea nivelului de calciu din sânge.

Image result for folie de aluminiu alimente

Legătura dintre aluminiu și ALZHEIMER:

În timp ce studiul este mai puțin susținut cu privire la legătura dintre aluminiu și Alzheimer decât este legat de legătura de osteoporoză, acesta indică faptul că aluminiul este depozitat în țesutul cerebral. Cercetatorii au observat ca studiile anterioare au găsit o acumulare de aluminiu la autopsiile efectuate pe pacienții cu Alzheimer.

Având în vedere acest lucru, ar trebui să evitați utilizarea foliei de aluminiu. Deci, iată câțiva pași simpli pe care îi puteți urma:

Nu gătiți niciodată, nu încălziți și nu puneți alimente fierbinți pe folie de aluminiu.

Utilizați folie numai pentru a stoca alimente reci în frigider sau pentru a împacheta sandwich-uri reci. Puteți utiliza caserole din sticlă călită. Ele sunt ușor accesibile în aproape orice supermarket.

Evitați depozitarea roșiilor, a citricelor sau a mirodeniilor în folie.

Înlocuiți folia cu hârtie de ceară dacă doriți să păstrați hrana cât mai caldă. Sau utilizați recipiente de depozitare a produselor din sticlă.

Sursa: teotrandafir.com