Trei proiecte de case până în 100 de metri pătrați. Spații ideale pe măsura nevoilor!

Cu o generatie tanara tot mai atenta la cheltuieli si la mediul inconjurator, vremea caselor voluminoase, in proportii nejustificat de mari, a apus demult. Spatiile de locuit au intrat la apa astfel incat sa corespunda cu un stil de viata economic, in care experienta este elementul central. Acestea fiind spuse, vedem in cele ce urmeaza trei proiecte de case mici cu parter, cu suprafete de pana in 100 de metri patrati, care sunt optiuni viabile pentru cei care vor un spatiu restrans in care insa placerea de a locui capata proportii superioare.

Primul exemplu este o casa cu o suprafata utila de 100 de metri patrati. Locuinta vine in clasicul design cu acoperisul in doua ape, dar suprafetele vitrate generoase, pe alocuri in forme originale, ii dau arhitecturii o linie moderna. La exterior, suprafata se extinde cu doua terase care impreuna acopera peste 50 de metri patrati, ambele accesibile din living care cuprinde si sufrageria si bucataria. Trei dormitoare si doua bai completeaza in mod practic spatiul de pe singurul nivel al acestei case care se vinde pentru suma de 43.400 de euro.

case mici cu parter Small single level house plans

Case mici cu parter cochete

Al doilea proiect ne infatiseaza o casa intr-un design simplu, dar modern, o locuinta economica si usor de intretinut, cu o suprafata utila de doar 62 de metri patrati. Planul dedica spatiu suficient incaperilor de zi, unite cu bucataria si cu acces pe o terasa partial acoperita in spatele casei. Un dormitor amplasat in fata, o baie si un spatiu tehnic se regasesc, de asemenea, in proiect, completand un spatiu ideal pentru o tanara familie. La cheie, pretul acestei case cochete variaza intre 28.700 si 41.000 de euro, in functie de finisaje.

Case mici cu parter cochete

case mici cu parter Small single level house plans 4

case mici cu parter Small single level house plans 5

case mici cu parter Small single level house plans 6

Al treilea exemplu este o casa cu o suprafata utila de 72 de metri patrati. In acelasi design traditional, casa atrage prin finisajele exterioare, suprafete de piatra si caramida decorativa, care ii dau fatadei o alura moderna. Livingul, sufrageria si bucataria ocupa un colt spatios al locuintei, cu deschidere pe o terasa din spatele casei, in timp ce pe o latura a casei se intind discret doua dormitoare. La cheie, aceasta casa se vinde pentru suma de 30.900 de euro.

Case mici cu parter cochetecase mici cu parter Small single level house plans 8

Locuinta Unifamiliala P

Surse: Icase.ro, Uberhause.ro. Eproiectedecase.ro