Trăiește singură de ani de zile, într-un oras abandonat, în care nu mai locuiește nimeni! Totul este distrus în jur! „Nu pot să plec! Sunt fericită aici!” Uite cum arată orașul acum:

În Nebraska există un oraș în care trăiește o singură persoană. Este vorba despre Monowi.

Elsie Eiler și are 84 de ani și conduce singura carciumă și singura bibliotecă din oraș, alcătuită din aproape 5.000 de cărți care au aparținut soțului ei, Rudy, iar clienții sunt turiști.

Cum arată orașul în care există numai un singur locuitor - VIDEO 72

Tot ea ocupă si funcțiile de primar, funcționar public, casier și administrează și consiliul local.

În anii 1930 Monowi avea o populație de 150 de oameni însă, odată cu deplasarea oamenilor spre marile orașe în căutarea unui loc de muncă sau a unui trai mai bun, numărul locuitorilor s-a împuținat.

„Sunt fericită aici. Am crescut aici, sunt obișnuită cu locurile și știu ce vreau. Este greu să faci schimbări după atâția ani”, a spus Elsie Eiler, citată de BBC.

 

CITESTE SI: Singurul român care a cumpărat satul în care a copilărit. Este uluitor ce vrea să facă acolo!

Un om de afaceri din Valea Jiului este singurul român care a cumpărat satul în care a copilărit, din Munţii Apuseni, pentru a-l şal­va de la pieire, şi vrea să facă aici o mini-staţiune ecologică.

Satul Roşia se află la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Albă, în Munţii Metaliferi. Aproape tot satul a fost părăsit în anii 80, iar astăzi a mai rămas doar cu un singur locuitor: un bătrân de 77 de ani.

Restul s-au dus la omul de afaceri şi l-au convins să le cumpere pământurile. Aşa se face că Pârâu s-a trezit cu 300 de hectare de teren şi case. Cumpărase tot, mai puţin o gospodărie încare trăieşte Aron Truţă, singurul locuitor al satului până acum un an.

„Pentru început, o să fac 10 case în satul turistic. De fapt, vreau să fie o întoarcere în timp, pentru că obiceiurile de acum 100 de ani care s-au păstrat sunt aproape identice cu cele ale dacilor. Fiecare casă are o poveste, iar turiştii o pot află. Vreau că turistul când intră în cămară să găsească tot ce aveau în sat pe vremuri”, a explicat Emil Pârâu, conform mesagerulhunedorean.

Emil Pârâu este este considerat, totodată, „pă­­­rin­tele” staţiunii Straja, din Munţii Vălcan, unde a construit şi tunelul celor 365 de sfinţi. Bisericuţa din lemn, alături de Crucea Eroilor şi tunelul pictat sunt unele dintre cele mai frumoase simboluri ale staţiunii.

De nu­me­le lui Pârâu se leagă, în­să, şi numeroasele cruci şi mo­­numente dedicate ero­ilor români, aşezate pe mai toate culmile munţilor Apuseni. Cel mai recent este Me­mo­rialul Pri­mului Război Mondial, amplasat la cota 1612 din Pasul Val­can. Locul ales pentru am­plasarea Memo­ria­lu­lui nu e întâmplător: aici se află prima palmă de pământ ro­manesc din Ar­deal, eliberată de ostaşii români, în luptele din Primul Război Mondial. Tot aici sunt şi pădurile cu năluci care-şi caută casă. Ostaşi-fantome, pe care oa­menii îi întâlnesc prin păduri.