Casă cu cerdac – Locuința de care ne-am îndrăgostit la prima vedere!

Trăiește românește într-o superbă casă cu cerdac. Locuința de care ne-am îndrăgostit la prima vedere!

O casă cu veranda este una completă din toate punctele de vedere, estetic şi, mai ales, din perspectiva utilităţii acestui spaţiu suplimentar. Arhitecţii spun că o casă cu veranda nu îţiscoate neapărat mai mulţi bani din buzunar când o ridici, dar cu siguranţă va creşte preţul locuinţei atunci când vrei să o vinzi. Casele cu veranda sunt mult mai practice pentru că acest spaţiu suplimentar îţi oferă posibilitatea amenajării sale în funcţie de nevoile tale de moment sau de cele care apar în timp. Astfel, o veranda închisă, un cerdac, poate însemna un spaţiude locuit în plus. Mai jos va prezentăm câteva proiecte de case cu cerdac, fiecare cu specificul ariei geografice în care a fost construită.

Primul exemplu este o casă cu mansardă, structurată în trei dormitoare şi două băi, pe lângă bucătărie şi living. Că de obicei în locuinţele în stil american, livingul este contopit cu bucătăria şi sala de mese, rezultând un spaţiu deschis, aerisit, care se deschide în terase, în cazul nostru cerdacul. Veranda împresoară locuinţa pe trei lături, dominând vizual faţadelecasei din lemn întinsă pe o suprafaţă de 176 de metri pătraţi. Nimic nu egalează serile răcoroase de vara petrecute pe veranda, mai ales dacă locuinţa este ridicată în mediul rural.

Modern nu înseamnă neapărat privat de elemente designului tradiţionalAceastă casă cu aspect contemporan, deschisă spre exterior prin numeroase ferestre largi, este şi ea încinsă de o terasă care continuă cu o veranda pe una din lături. Cele două spaţii exterioare pentru relaş se întind împreună pe o suprafaţă de 105 metri pătraţiLocuinţa, de aproape 300 de metri pătraţi, are patru dormitoare şi trei băi şi oferă spaţiu suplimentar pentru activităţi recreative la mansardă.

Ultimul exemplu este o casă cu patru camere ridicată în stilul neoromânesc, cu parter şi mansardă, întinsă pe o suprafaţă utilă de 145 de metri pătraţi. La parter, care a fost conceput căprincipala zona de locuit, bucătăria, zona în care ne petrecem marea majoritate a timpului, este deschisă spe exterior. Astfel, din bucătărie se poate ieşi în pridvor pentru a se lua masăatunci când vremea permite. Potrivit informaţiilor de pe site, preţul estimativ al unei astfel de locuinţe este de 80.000 de euro.

Sursă: casepractice.ro