Totul despre locul unde sunt cazați sportivii de la Exatlon! Prezentatorul nu a mai rezistat și a dezvăluit toate secretele din spatele concursului! „Ah, dominicanii…”

Concurentii de la Exatlon au parte de experienta vietii lor in Republica Dominicana.

Razboinicii si Faimosii de la Exatlon sunt cazati in provincia Samana, in apropiere de Las Terrenas, cel mai nordic oras din Republica Dominicana. Atunci cand isi castiga dreptul de iesire „la distractie”, ei sunt dusi la Santo Domingo, un oras care nu e tocmai aproape – este la 140 km (aproximativ distanta dintre Bucuresti si Brasov). Intre cele doua orase exista totusi o autostrada inaugurata in 2012, care face ca distanta sa fie parcursa in maxim o ora si jumatate.

Bogdan Socol, cel care a prezentat cateva editii Exatlon, a scris un editorial pe blogul lui despre experienta traita in Republica Dominicana si despre felul in care i-a perceput pe localnici.

FOTO: bogdansocol.ro

„Sunt oamenii care au mereu zambetul pe buze, desi, poate, nu au nici macar lumina in case. Ei stiu sa creeze si sa se bucure si atunci cand trebuie sa decoreze un cimitir. (Cimitirul din Las Terrenas a ajuns celebru in toata lumea datorita faptului ca gardul de aici este vopsit in culori vii. In timp, cimitirul a ajuns un simbol al orasului si un loc de intalnire pentru localnici si turisti, mai ales ca este foarte aproape de plaja n.r.).

FOTO: bogdansocol.ro

Dominicanii beau din acelasi pahar si bucuria si amarul. Creeza muzica din lacrimile lor si in acelasi timp rad datorita muzicii. Dominicanii iau in serios glumele si fac din glume lucruri serioase. Nu cred in nimeni si cred in orice. Si niciodata sa nu intrati in polemica cu ei!

FOTO: bogdansocol.ro

Dominicanii se nasc cu stiinta in sange. Nu au nevoie sa citeasca pentru ca stiu totul! Nu au nevoie sa calatoreasca pentru ca au vazut totul! Sunt precum poporul ales de ei insisi. Dominicanii se caracterizeaza individual prin simpatie si inteligenta si colectiv prin strigate si dragoste nebuna. Fiecare dintre ei are o mica scanteie de geniu, dar geniile nu se inteleg prea bine intre ele si de aceea este usor sa-i reunesti pe dominicani, dar sa-i unesti este aproape imposibil.

Asa arata cimitirul din Las Terrenas
FOTO: bogdansocol.ro

Atunci cand discuta, ei nu iti spun ca nu sunt de acord cu tine, ci ca te inseli complet! Dominicanii ofera solutii chiar inainte de a cunoaste problema. Pentru ei, nu exista probleme! Stiu ce trebuie facut pentru a fi eradicat terorismul, comunismul, cum sa pledeze cauza Americii Latine, cum sa elimine foametea din Africa, cum sa plateasca datoriile externe, cum sa aleaga un presedinte si de ce Statele Unite sunt puterea mondiala numarul unu. Ei nu inteleg cum de ceilalti nu ii inteleg intrucat ideile lor sunt atat de simple si nu pot fi intelese decat de cei care nu vor sa invete sa vorbeasca aceeasi limba spaniola ca si ei.

Ah, dominicanii… nu poti trai mult timp alaturi de ei, dar, odata ce i-ai cunoscut, este imposibil sa ii mai uiti”, a scris Bogdan Socol pe blogul lui.

FOTO: bogdansocol.ro
FOTO: bogdansocol.ro

CITESTE SI: Au dat cărțile pe față! Faimoșii au spus tot adevărul despre „coteț”! Ce se întâmplă de fapt, noaptea, în locul unde dorm:

In editia Exatlon 10 aprilie s-a dus o noua lupta pentru casa. Dupa mai bine de o luna de dormit in casa, Faimosii s-au intors la cotet si se plang de conditiile vitrege.

„Oricat am incerca sa ne consolam este o diferenta mare. La cotet soarele este pe noi de la ora 6:00. Eu dorm mai mult, dar acolo nu prea pot. Sunt gandaci si tot felul de vietati. E adevarat ca este mai bine in casa”, a spus Diana Belbita in editia Exatlon 10 aprilie.

„Eu ma obisnuiesc cu greul, privesc partea buna, vad mai mult cerul. Cred ca te odihnesti mai bine in casa”, a spus Vladimir Draghia.

Din pacate pentru ei, Faimosii au pierdut casa si in emisiunea Exatlon 10 aprilie. Razboinicii au castigat cu 10-6.