Top 6 locuri de vizitat în Brăila

Pentru că fiecare județ din România are numeroase locuri magice pe care merită să le vizitezi, Brăila nu face nicio excepție. Are reședința în orașul cu același nume și se învecinează cu județele Tulcea, Galați, Vrancea, Ialomița și Buzău. Chiar dacă Brăila face parte din județele mai puțin căutate de turiști, acesta adăpostește obiective turistice interesante, încărcate de istorie și cultură.

Află care sunt locurile din Brăila pe care nu ar trebui să le ratezi de îndată ce ajungi în zonă, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Castelul de apă

Unul dintre principalele obiective turistice pe care nu ar trebui să-l ratezi când mergi în Brăila este Castelul de apă, un monument istoric deosebit al orașului. În timp, Castelul de apă a îndeplinit numeroase funcții. A fost construit în anul 1912 de către arhitectul Elie Radu, care a reușit să alimenteze cu apă cea mai mare parte a orașului, printr-un rezervor de 2000 mc. Ulterior, Castelul de apă a devenit primul restaurant și bar rotativ din țară, astăzi fiind un simbol cultural și istoric al județului Brăila.

Cetatea Brăilei

Cetatea Brăilei a fost construită de turci încă din secolul al XVI-lea, pe suprafața aflată la nord de Grădina Mare și Vadul Schelei și până la B-dul Cuza, unde se întindea rețeaua de hrube. Astfel, ruinele vechii cetăți a orașului și-a lăsat adânc amprenta asupra arhitecturii, fiind construită datorită accesului la Dunăre, în portul în care se importau numeroase mărfuri. Poți să vizitezi Cetatea Brăilei pentru a admira urmele acestei cetăți și tunelurile subterane folosite de turci.

Piața Independenței

Piața Independenței reprezintă locul preferat de plimbare a locuitorilor orașului Brăila, care cuprinde numeroase obiective turistice de văzut. Printre acestea, se numără:

  • Statuia Ecaterina Teodoroiu, realizată în anul 1928, din bronz turnat.
  • Palatul politico-administrativ, unde vei găsi primăria, prefectura și redacția unor ziare locale.
  • Hoteluri aspectuoase, în care te poți caza.
  • Monumentul Revoluția din Decembrie 1989, unde vei găsi plăci de marmură pe care se află scrise numele tuturor eroilor martiri, care și-au sacrificat viața pentru dreptate și libertate.
  • Casa Tineretului, care cuprinde o casă modernă de spectacole.
  • Casa Finanțelor

Mănăstirea Măxineni

La 9 km distanță de satul Măxineni și la 35 de km de județul Brăila vei găsi Mănăstirea Măxineni, unul dintre cele mai importante repere istorice ale orașului. Această mănăstire se află la confluența râurilor Buzău și Siret, fiind ctitorită de însuși domnitorul Țării Românești, Matei Basarab, în intervalul 1636-1637. Totodată, mănăstirea Măxineni face parte din cadrul Episcopiei Dunării de Jos, a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Mănăstirea Lacu Sărat și Stațiunea balneară

Vrei să vezi lacul cu apă sărată, în jurul căruia s-a construit o adevărată stațiune? Le poți găsi pe raza comunei Chiscani, în apropierea orașului Brăila. Poți să ajungi rapid cu mașina sau cu mijloacele de transport din zonă, unde te poți bucura de tratamente balneare, care te ajută să tratezi afecțiuni precum artrita sau reumatismul. Tot aici poți găsi una dintre cele mai importante zăcăminte de sare din țara noastră. În apropierea stațiunii balneare se află și o mănăstire care poartă același nume, Lacu Sărat.

Orologiul din Brăila

În Piața Traian din județul Brăila te poți bucura de un alt monument istoric, întruchipat de un orologiu vechi. Acesta a fost construit la inițiativa unui filantrop, la începutul secolului XX, care își dorea ca acest oraș să aibă un orologiu, ca în toate orașele respectabile ale vremii. Ceasul Turn din Brăila a devenit unul dintre cele mai importante simboluri dunărene, fiind nelipsit de pe site-uri sau cărți poștale.

Probabil că după o astfel de drumeție, vei avea nevoie de preparate culinare delicioase, pentru a-ți încărca bateriile. Chiar dacă restaurantele cu specific pescăresc și nu numai sunt prezente la tot pasul, în Brăila se livrează de obicei rapid mâncarea dacă o comanzi prin Food Panda, pentru a te bucura de un adevărat ospăț chiar în locul în care ești cazat în oraș.