Țigla metalică Umbrella® cu acoperire bio – prietenoasă cu mediul înconjurător, perfectă pentru casele moderne

Pentru a merge la sigur în ceea ce privește alegerea tipului de învelitoare potrivit, experții recomandă să ne orientăm după calitatea și rezistența materialului, în primul rând, și după estetica acestuia, în al doilea rând. Un alt aspect pe care aceștia pun foarte mult accentul în ultimii ani este partea ecologică, cei ce optează pentru materiale prietenoase cu mediul înconjurător dând dovadă de responsabilitate și iscusință.

Firma românească RoofArt, specializată în oferirea de sisteme complete de învelitori pentru acoperișuri, a înțeles importanța ocrotirii mediului, adaptându-și astfel produsele oferite. De aceea pune la dispoziție atât țiglă metalică, cât și sisteme pluviale create din oțel nordic cu acoperire bio GreenCoat®.

Deși caracteristicile tehnice și estetice sunt net superioare, prețurile la țigla metalică modernă Umbrella® nu sunt mai mari față de alte tipuri de acoperiș.

Țigla metalică Umbrella® de la RoofArt – inovație absolută în domeniul construcțiilor

Unic producător român de sisteme complete pentru acoperiș din oțel nordic, RoofArt colaborează cu marele concern suedez SSAB în vederea conceperii unor produse net superioare din punct de vedere calitativ și estetic.

Fiind realizată din oțel nordic, țigla metalică Umbrella® are o durată medie de exploatare de 60 de ani, rezistența acesteia fiind dovedită în urma celor peste 40 de ani de teste efectuate în cele mai aprige condiții meteo. Durabilitatea și fiabilitatea în exploatare sunt date de straturile de protecție din componența țiglei metalice, cel de zinc de 275 gr/mp fiind principalul care asigură o protecție excelentă anticoroziune.

Astfel, datorită acestuia, dar și celorlalte straturi componente, țigla metalică Umbrella® prezintă rezistență crescută la rugină, la razele UV puternice și la zgârieturi.

Practic, stratul de zinc oferă protecție în două moduri: prin izolarea oțelului la contactul cu oxigenul, respectiv, cu apa, și prin protecție catodică. În momentul în care stratul superior al oțelului se va deteriora, zincul va acționa, împiedicând apariția coroziunii.

Regăsită în portofoliul firmei sub formă clasică, dar și sub formă cu prinderi ascunse, țigla metalică Umbrella® are un preț corect, în raport cu beneficiile aduse locuinței în ansamblu.

Acoperirea bio GreenCoat® – soluția ideală pentru acoperișuri ecologice

Grija față de mediul înconjurător este susținută prin acoperirea GreenCoat®, ce înglobează o tehnologie bio patentată, pe bază de ulei de rapiță. Avantajul acestei vopsele pentru acoperișurile cu țiglă metalică din oțel nordic este că permite reducerea emisiilor de noxe în aer, îndeplinind cerințele regulamentului REACH, de înregistrare a substanțelor chimice în UE. Mai mult decât atât, acest oțel acoperit cu vopsea GreenCoat® este complet reciclabil, la sfârșitul ciclului de viață putând fi topit și prelucrat pentru utilizări viitoare.

Combinația unică între oțel și vopsea contribuie la realizarea unui produs complex, prin asocierea excelentelor caracteristici tehnice ale oțelului nordic SSAB, cu rezistența la rugină, oxidare, zgârieturi și radiații UV a tehnologiei GreenCoat®. În acest caz, nu este de mirare de ce tot mai multe persoane optează pentru aceste tipuri de acoperișuri din țiglă metalică.

Preocuparea pentru mediul înconjurător a devenit o necesitate, nu doar o abordare teoretică. Materialele bio, prietenoase cu mediul, câștigă din ce în ce mai mult teren, în ciuda prețurilor uneori mai ridicate. RoofArt recunoaște importanța lor, acesta fiind și principalul motiv pentru colaborarea cu firma SSAB în vederea obținerii unor sisteme de acoperișuri ecologice, durabile și estetice.

RoofArt – unul dintre cei mai renumiți producători de țiglă metalică din țară

Cu punctul de lucru la 30 de km față de Brașov, compania oferă soluții inovatoare și ecologice de învelitoare pentru acoperișuri. Pe lângă garanția rezistenței oferite de folosirea oțelului nordic, firma le pune clienților la dispoziție garanții semnificative pentru țigla metalică:

● 60 de ani durata de exploatare;
● 40 de ani garanție pentru protecția la coroziune;
● 30 de ani garanție pentru menținerea culorii.

Mai mult decât atât, ușurința de manevrare a panourilor din țiglă metalică, mai ales a celor Umbrella® cu prinderi ascunse, reprezintă un alt motiv pentru care acestea sunt alegerea preferată a constructorilor și a proprietarilor.

Acestea fiind spuse, specialiștii recomandă ca atenția să fie îndreptată tot mai mult către materiale de construcții ecologice care, pe lângă faptul că sunt net superioare din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, ajută în protejarea mediului înconjurător.