Te-ai gândit vreodată că spuma de ras este atât de eficientă? Eu așa am reușit să-mi curăț covorul și frigiderul! Arată ca noi acum!

Cine nu are un bărbat în casă, poate măcar să-și cumpere spumă de ras. Nu de altceva, dar este extrem de folositoare în bucătărie și nu numai…

  • Un frigider nou nouț!

Pune puțină spumă de ras pe un burete și începe să freci ușor exteriorul frigiderului. Lasă cîteva minute să acționeze apoi limpezește cu o cârpă umedă. Frigiderul tău va arăta ca nou. Totodată poți face această operațiune și în interior, funcționează la fel de bine.
Iată și alte întrebuințări ale spumei de ras:

  • Curăță petele de pe covor

Covorul la care țineți atât de mult, are câteva pete? Nu trebuie să-l dați la curățat, pentru că rezolvați această problemă în ritm record folosind spuma de ras. Puneți puțină spumă pe pată și frecați ușor cu un burete umed. Lăsați să se usuce apoi dați cu aspiratorul. Rezultatul va fi uimitor.

  • Oglinda aburită din baie

Pentru ca oglinda din baie să nu se mai aburească, puneți pe suprafața acesteia puțină spumă, așteptați câteva minute apoi ștergeți cu o cârpă uscată.

  • Înlătură scârțâitul ușii

Balamalele scârțâie? Ungeți-le cu spumă de ras și veți avea parte de multă liniște.

  • Calmează arsurile solare

Aplicați aceeași spumă de ras după arsurile solare, veți înlătura disconfortul și calma pielea.

  • Mergeţi la un picnic? Luaţi neapărat și spumă de ras cu dumneavoastră!

Cu ajutorul acesteia puteţi curăța cu uşurinţă grătarul, puteţi spăla grăsimea de pe mâini şi să calmaţi pielea după contactul cu insectele.

CITESTE SI: Am găsit cele mai utile sfaturi pentru spălarea hainelor negre! Dacă aș fi știut mai devreme aceste secrete…

Negrul este o non-culoare clasica, intalnita in garderoba fiecarei persoane. Usor de purtat si de asortat, negrul de pe materialele textile are tendinta sa se estompeze in timp, in urma spalarilor repetate. Cum reusesti sa prelungesti viata hainelor tale negre si sa previi decolorarea lor, afla in continuare!

Prima spalare

Prima spalare a hainelor negre (dar si a celorlalte, in culori inchise), proaspat achizitionate, este foarte importanta. Pentru a le pastra intensitatea culorii cat mai mult timp, lasa-le la inmuiat peste noapte in apa cu sare sau intr-un amestec de apa si otet. Atat sarea, cat si otetul contribuie la fixarea culorii in tesatura.

Spala hainele negre doar daca este necesar

Un alt aspect care poate contribui la pastrarea intensitatii negrului este frecventa spalarilor. Evita sa speli hainele negre mai des decat este necesar, intrucat spalarile frecvente nu vor face decat sa dilueze si mai mult culoarea tesaturii.

Spalarea in apa rece este ideala

Cand speli haine negre, selecteaza intotdeauna un ciclu de spalare la o temperatura scazuta (<30 C). Apa rece va proteja hainele negre si va evita scurgerea culorii (fenomen care apare la spalarea la temperaturi ridicate), care ar putea pata tesaturile in nuante mai deschise.

Spala hainele negre de mana

Nu este o solutie comoda, insa este eficienta: igienizarea manuala a hainelor negre va proteja culoarea acestora. Spala astfel piesele vestimentare delicate (de tipul lenjeriei intime) sau selecteaza un program special pentru haine de acest fel la masina de spalat. In cel din urma caz, asigura-te ca programul de spalare ales nu este foarte lung, astfel incat fibrele tesaturilor sa nu aiba de suferit, cauzand decolorarea si deteriorarea prematura a hainelor.

Foloseste detergent adecvat

Tot pentru a proteja culoarea hainelor negre, este recomandat sa folosesti un detergent special, destinat acestui tip de tesaturi. De asemenea, un detergent cu actiune bland asupra tesaturii este cel mai indicat la igienizarea hainelor negre.

Evita aglomerarea cuvei

Burdusirea cuvei masinii de spalat poate fi tentanta, intrucat, la prima vedere, te ajuta sa economisesti timp si resurse. La o privire mai atenta, vei constata ca, daca este foarte incarcata, masina de spalat functioneaza mai greu si, in plus, afecteaza tesatura hainelor, ceea ce se traduce si prin decolorare. Tine cont de faptul ca o cuva ticsita de haine va produce piese vestimentare igienizate partial, cu urme de detergent.

Nu usca hainele negre in exces

Daca ai o masina de uscat rufe, nu uita niciodata hainele in interiorul acesteia. Fenomenul este daunator tuturor hainelor, insa cele mai afectate vor fi rufele negre si cele viu colorate, intrucat uscarea in exces va duce la estomparea culorii. Este important sa retii ca hainele ar trebui sa fie usor umede atunci cand le scoti din masina de uscat rufe.

Atentie la expunerea hainelor negre la soare

Desi uscarea hainelor intr-un spatiu bine aerisit este recomandata, evita sa le plasezi in bataia directa a razelor de soare, intrucat, pe de-o parte, caldura in exces ar putea duce la micsorarea lor, iar pe de alta parte, lumina puternica va decolora tesatura.