Statul oferă familiilor care vor să se mute aici până la 50.000 de euro! Nu, nu este o glumă! Uite ce condiții trebuie să îndeplinești:

Locuitorii din cătunul Albinen, în cantonul elveţian Valais, sunt dispuşi să scoată bani din buzunar pentru ca satul lor să nu se depopuleze.

În Albinen au rămas doar 240 de oameni, iar numărul copiilor e prea mic pentru ca şcoala din sat să mai funcţioneze. Ca urmare, localnicii au cerut ajutorul primăriei, care a găsit o singură soluţie: să ofere bani familiilor cu copii care vor să se mute în Albinen.

Mai precis, localitatea oferă 25.000 de franci elveţieni (aproape 100.000 lei) pentru fiecare adult şi 10.000 euro per copil – nu ca împrumut, ci ca „primă de instalare”. Astfel, o familie cu 2 copiii ar încasa 70.000 de franci nereturnabili. Sunt însă şi câteva condiţii: nou-veniţii trebuie să aibă sub 45 de ani, să stea în Albinen cel puţin un deceniu şi să cumpere sau să construiască o proprietate în sat în care să locuiască.

„E o investiţie în viitorul nostru”, spune primăria, care speră ca şcoala din sat să se redeschidă. Cei din Albinen vor să creeze un fond anual de 100.000 de euro pentru a atrage noi localnici.

Satul, extrem de pitoresc şi aflat la o altitudine de 1.300 de metri, nu oferă multe locuri de muncă, dar e la 30 de minute cu maşina de oraşul Sion şi de staţiunea Leukerbad.

Sursa: stiri.magazinuldecase.ro, a1.ro

CITESTE SI: Vestea mult așteptată de sute de mii de români! S-au aprobat banii! Vor beneficia de peste 300 de milioane! Vezi ce trebuie să faci:

Agricultorii vor beneficia şi în acest an de sprijin financiar de 320,581 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, permiţând astfel o diminuare a costurilor de producţie în sectorul agricol prin rambursarea diferenţelor de accize, a informat vineri Ministerul Agriculturii.

”Suma alocată de Guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320,581 milioane lei şi va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru 2018”, arată comunicatul Ministerului Agriculturii.

Cantităţile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale. De asemenea, schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleaşi costuri eligibile.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură).

Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

Sursa: a1.ro

CITESTE SI: Veste bună pentru români! Statul oferă bani celor care au credit la casă pentru plata ratelor! Vezi dacă te încadrezi

O noua propunere legislativa in Parlamentul Romaniei.

Parlamentul ia in calcul adoptarea unui proiect de lege prin care politistii si cadrele militare sa poata utiliza suma compensatorie acordata pentru chirie si pentru achitarea ratei in cazul achizitiei unei locuinte.

Initiatorul sustine ca se impune recompensarea acestui personal, proportional cu rolul si locul pe care il ocupa in societate.

„Astfel, prin prezenta initiativa legislativa propunem ca suma compensatorie acordata cu titlu de chirie cadrelor vizate sa poata fi utilizata de catre acestea fie in vederea achitarii chiriei, fie in vederea achitarii ratei (fractiunii din rata) pe care o platesc pentru achizitia unei locuinte.

„In considerarea realitatilor contemporane vizând deficitul de cadre si plecarea acestora din sistem (pensionari masive), opinam ca este necesar un set de masuri pentru loializarea acestui acestui personal”, precizeaza deputatul PSD Mihai Weber.

Potrivit modificarilor facute de initiator la Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, acestia vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie sau pentru rata unui imprumut in cuantum de pâna la 50% din salariul de baza.

Sursa: kanald.ro

CITESTE SI: O țară europeană caută muncitori! Salariul este imens, iar cazarea și mâncarea sunt gratis!

Românii care vor să muncească în Germania au la dispoziție acum locuri de muncă în domenii extrem de variate. Se caută infirmieri, îngrijitori pentru persoane vârstnice, electricieni, mecanici sau zugravi și vopsitori.

Cel mai bine plătiți sunt infirmierii și mecanicii, salariul acestor ajungând la 3.000 de euro. Se oferă și prime de loialitate, iar unii angajatori oferă cazare și transport gratuite. De asemenea, se oferă bonificație pentru masă.

Iată cele mai interesante locuri de muncă în Germania:

1. O companie din Germania caută îngrijitori pentru pesoane vârstnice din această țară. Salariul brut este de 1.744 de euro pe lună.

Se oferă primă de loialitate de 1.000 de euro în cazul recunoașterii legale în Germania. De asemenea, se oferă bonificație suplimentară pentru masă pe zi, bonus pentru munca în ture, duminica, în zilele de sărbătoare, precum și în turele de noapte.

Cazarea este acoperită și organizată de firmă, la fel și diferitele călătorii necesare. Programul de lucru este flexibil.

CONTACT AICI

2. Aceeași agenție de recrutare caută electricieni. Salariul este de 2.124 de euro brut plus o compensatie netă lunară de 835 de euro.

Se oferă asigurare tarifară, contract colectiv de muncă, plata săptămânală a avansurilor, organizarea cazării la locul de angajare, programe de lucru diverse.

CONTACT AICI

3. Compania de recrutare Von Caprivi caută infirmieri care să muncească în sudul Germaniei. Salariul de bază este 3.000 de euro, la care se adaugă o primă de loialitate de 7.500 de euro brut. Se oferă bonus pentru munca în ture, duminica, în zilele de sărbătoare, precum și pentru turele de noapte.

De asemenea, se oferă bonificație suplimentară pentru masă pe zi, iar cazarea și deplasările sunt organizate și plătite de angajator.

Se mai oferă:

– instruire continuă și calificare în interiorul organizației
– program de lucru personalizat individual
– planificare flexibilă a muncii
– contract de muncă pe perioadă nedeterminată
– asigurare tarifară

CONTACT AICI

4. Agenția de recrutare caută și mecanici de instalații pentru Germania. Salariul este de 2.320 de euro brut pe lună, la care se adaugă o compensație netă lunară de 992 de euro. Se oferă și o primă de 2.000 de euro.

Se mai oferă:

– plata săptămânală a avansurilor
– asigurare tarifară
– organizarea cazării la locul de angajare
– organizarea deplasării cu trenul
– consiliere și îndrumare profesională

CONTACT AICI

5. Compania Von Caprivi caută și zugravi și vopsitori pentru Germania. Salariul oferit este de 2.047 de euro brut, plus o compensație netă lunară de 759 de euro. Se oferă și o primă de 2.000 de euro.

Se mai oferă:

– plata săptămânală a avansurilor
– asigurare tarifară
– organizarea cazării la locul de angajare
– organizarea deplasării cu trenul
– consiliere și îndrumare profesională

CONTACT AICI

Sursa: stiri.magazinuldecase.ro, greatnews.ro