Stațiunea din România cu izvoare terapeutice

Stațiunea din România cu izvoare terapeutice și peisaje spectaculoase care a revenit la viață! Este din ce în ce mai căutată!

O staţiune deosebită din România este Balvanyos aflată în judeţul Covasna. Aici turiştii pot găsi traseele de munte prin păduri răcoroase, izvoarele cu ape terapeutice şi mâncareaungurească.

Este o staţiune cunoscută pentru apele bogate în minerale şi sulf. Deşi o parte dintre izvoare au fost lăsate în paragină, locul începe să reînvie, iar hotelierii se întrec în oferte, informează ştirileprotv.ro.

Specialist: “Are şi o emanaţie de radon, de radioactivitate. Apă e bună pentru îmbunătăţirea circulaţiei peficice, pentru tratament la varice. Pentru reumatism nu e bun că apă e rece.”

Oameni din toată ţară vin aici şi îşi fac rezerve de apă că să îşi poată continuă tratamentul chiar şi acasă.

Cristina Ciolan: “Am venit să luăm nămol care este benefic pentru sănătate, pentru circulaţia sangvină. Folosim acasă, în cadă, că locuim la bloc.”

De curând o parte dintre bazine au fost renovate în stil rustic. Accesul este gratuit.

În zona găsim şi o mlaştina vestită pentru plantele rare care cresc acolo.

Turist: “O să văd o plantă carnivoră, vreau să văd pentru că nu am văzut în viaţă mea o plantă carnivoră. Îmi e un pic teamă, că eu sunt numai carne şi oase.”

Munţii îmbrăcaţi în nunante de verde pot fi admiraţi şi din piscină unui hotel de 5 stele. După ce se relaxează, turiştii pot face diferite trasee.

Lorad Szarvadi, proprietarul hotelului: “Facem drumeţii cu turiştii, este grotă sulfuroasă la 800 de metri de hotel şi facem trasee cu maşini de teren, vizităm o stana autentică, facemvacanţe la comandă pentru oaspeţii noastri.”