Se schimbă regulile după care poți să-ți construiești o casă la țară! Iată ce nu mai ai voie să faci:

Se schimbă regulile după care puteţi să va construiţi o casă la ţară. Dacă vreţi o clădire parter plus etaj, nu mai aveţi voie să o construiţi doar cu vecinii şi cu neamurile.

Trebuie să va angajaţi un diriginte de şantier, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii o să verifice dacă aţi respectat sau nu normele de stabilitate şi rezistenţă, scrie ştirileprotv.ro. O lege în acest sens a fost votată miercuri de deputaţi.

Până acum, casele de la ţară cu regim de înălţime parter şi parter plus unu puteau fi construite cu derogări de la lege. Proprietarul avea nevoie de o autorizaţie şi de un plan al casei, în rest se putea apucă de muncă împreună cu vecinii, prietenii şi rudele.

Adică era liber să se descurce. Astăzi însă deputaţii au schimbat regulile în cazul caselor cu etaj.
Pentru a obţine clădiri de calitate, legea în acest moment îi obligă pe constructori să respecte mai multe cerinţe fundamentale atunci când ridică o casă. Este vorba de rezistenţămecanică, stabilitate, securitate în caz de incendiu.

Cu alte cuvinte, oamenii vor avea nevoie de un diriginte de şantier sau de o firma de construcţii. În plus, vor fi vizitaţi de inspectori care vor verifică fiecare etapă a lucrării.

 

 

CITESTE SI: A plătit 3.000 de lei avans pentru o vilă la Azuga, dar a avut parte de o mare surpriză când a ajuns la adresă. Uite cum arată de fapt „vila de lux”

Atenţie la ofertele de cazare promovate de particulari pe internet, pentru că riscaţi să rămâneţi fără bani.

Aşa a păţit un tânăr din judeţul Dâmboviţa, care a achitat 3.000 de lei avans pentru a închiria o vilă de Revelion, la Azuga.

Bărbatul a găsit oferta pe un site de mică publicitate şi i-a virat suma unui necunoscut. Când a ajuns la adresă a realizat că a fost păcălit: pozele pe care le-a văzut pe internet erau din altă parte.

Cel care postase anunţul a recunoscut înşelătoria şi a promis că va returna banii. În realitate şi-a închis telefonul, iar acum este de negăsit. Păgubitul a depus plângere. Poliţiştii spun că sunt mai mulţi oameni în aceeaşi situaţie şi îi avertizează pe turişti să fie precauţi.

Sursa: stirileprotv.ro

CITESTE SI: A închiriat în grabă un apartament, fără să se uite atent la detalii. Când a intrat în baie și a văzut ce montase proprietarul pe rezervorul vasului de WC, i-a picat fața!

Se pare ca proprietarul unei locuinte de inchiriat din orasul australian Melbourne a instalat in baie un dispozitiv care trage apa doar cand este introdusa o moneda in aparat.

Un utilizator al site-ului reddit.com s-a plans online de situatia neplacuta in care se gaseste, considerand ca e ilegal sa nu poata trage apa daca nu plateste pentru asta de fiecare data.

„Platesc deja apa care intra la mine in apartament. Spune ca e o taxa a guvernului, ca sa economisim apa. De ce o colecteaza el?”, s-a plans chiriasul.

Unii utilizatori i-au recomandat sa se adreseze presei, in timp ce altii i-au sugerat sa ridice capacul rezervorului si sa traga apa manual ori sa foloseasca o galeata cu apa de la chiuveta.

Tu cum ai reactiona daca ai gasi un astfel de dispozitiv in baie?