Români, grăbiți-vă! Un oraș din Europa vinde case la prețul de 1 euro! Primarul explică de ce a recurs la acest gest. Vezi dacă te încadrezi:

Ollolai este situată în zona montană a regiunii Barbagia, o insulă pe Marea Mediterană din Sardinia. Frumusețea zonei este umbrită de peisajul dezolant al miilor de locuințe abandonate, scrie CNN.

Frumusețea locului ar putea fi exploatată, iar istoria ar putea atrage turiști. Tocmai de aceea, autoritățile locale încearcă să găsească investitori.

Chiar dacă doritorii pot achiziționa locuințele la prețul de 1 euro, aceștia ar trebuie să știe că autoritățile îi obligă să investească în renovarea locuințelor, iar costurile ar putea depăși suma de 25.000 de dolari.

De teamă să nu devină un „oraș fantomă”, autoritățile locale au luat în calcul această măsură disperată. În ultima jumătate de secol, populația lui Ollolai a scăzut de la 2.250 la 1.300.

“Ne mândrim cu originile noastre preistorice”, spune Efisio Arbau, primarul Ollolai. “Salvarea tradițiilor noastre unice, înainte ca ele să zacă în uitare, este cruciada mea. Mândria față de trecutul nostru este forța noastră. Întotdeauna am fost oameni buni și nu vom lăsa orașul să moară”.

Primarul susține că a vândut deja trei case și că a primit alte sute de oferte din toată lumea. Familii din Australia sau Rusia vor să se mute în micul orășel.

”Este locul perfect pentru cei stresați, care au nevoie de o pauză. Poluarea este zero, aerul este curat iar peisajul, minunat”, spune un localnic.

Sursa: stirileprotv.ro

CITESTE SI: Îți dorești o casă? Aici este locul în care îți poți lua teren fără niciun ban, dar foarte puțini români știu! Iată ce trebuie să faci:

Din păcate, e vorba despre zone din SUA. Nu la țară, ci în orășele de unde tinerii au tot plecat la universități prin alte părți și cu timpul cei rămași au murit și astfel au ajuns ca unele localități să aibă sub 1.000 de locuitori.

Aici, autoritățile oferă terenuri gratis, numai să se mute cineva acolo să populeze zona. Dacă ești interesat să te muți sau mai degrabă să afli care sunt, uite-le mai jos.

New Richland, Minnesota: primești teren gratis, dar plătești tot felul de taxe pentru apă, canalizare și altele asemenea, ce se ridică la peste 25.000 de dolari.

Kansas: Aici sunt câteva zeci de localităţi care te aşteaptă, deoarece într-unele numărul locuitorilor a scăzut chiar sub 100.

Beatrice, Nebraska: Orăşelul are circa 12.000 de locuitori şi oferă în mod gratuit terenuri părăsite pe care trebuie să le cureţi, să le îngrijeşti şi apoi să-ţi faci casă.

Curtis, Nebraska: Sunt zone aranjate, pavate, cu toate utilităţile, unde nu locuieşte nimeni. Astfel, autorităţile oferă terenul fără bani, celor care vor să îşi construiască acolo case şi să plătească taxe, să lucreze sau să meargă la universitatea locală.

Sursa: libertatea.ro