Reguli simple pentru organizarea eficientă a garderobei

Schimbarea de sezon este o bună ocazie să faci o rearanjare a hainelor din dulapul tău. Vei scoate „la înaintare” puloverele, hanoracele și gecile, în timp ce rochițele vaporoase și topurile decoltate vor rămâne, timid, în umbra lor, până vara viitoare. Tot acesta este și momentul potrivit să îți organizezi mai bine spațiul disponibil în șifonier. O garderobă bine pusă la punct înseamnă un plus de rapiditate și de ce nu, chiar de inspirație, în găsirea outfiturilor pe care le dorești. Află și tu câteva reguli simple pentru a-ți organiza îmbrăcămintea din șifonier!

Pasul 1: Renunță la hainele pe care nu le mai porți 

Fie că nu îți mai vin, fie că sunt demodate sau, pur și simplu, nu ți-au mai plăcut după ce le-ai cumpărat, cu siguranță că și în dulapul tău se regăsesc haine pe care nu le mai porți. Fără îndoială că vei da și peste piese vestimentare despre care, pur și simplu, ai uitat că le ai; acum este, însă, ocazia ideală să decizi dacă merită sau nu să le păstrezi. 

Totuși, poate fi greu să renunți la anumite haine sau accesorii, deoarece te gândești, probabil, că se vor ivi ocazii în care vei avea nevoie de ele. Noi îți oferim câteva ponturi pentru a tria piesele de vestimentație pe care le ai în garderobă:

  • Apelează la testul probei. Probează hainele pe care le-ai uitat, de mult, printre umerașe și vezi care îți plac și care nu, dar și care ți se potrivesc. 
  • Aplică regula mărimii unice. Știm, îți este greu să te desparți de hainele pe care le purtai în liceu, însă mai mult ca sigur că mare parte dintre ele nu ți mai potrivesc. Renunță, deci, la obiectele de îmbrăcăminte care ți-au rămas mici sau care nu te mai avantajează din punct de vedere al stilului. 

 

  • Cere o părere. Dacă îți e greu să decizi ce anume să păstrezi și de ce să te debarasezi, apelează la ajutorul unei prietene. Roag-o să vină în vizită pentru a-ți oferi cele mai sincere păreri despre hainele care fac obiectul dubiilor tale!

 

Pasul 2: Suplimentează spațiul de depozitare a hainelor 

Simți că dulapul de haine a devenit neîncăpător, deși ai dat deoparte toate acele haine pe care consideri că nu le mai porți? Este timpul să suplimentezi spațiul de depozitare al acestora. Poți opta pentru mobilă pe comandă, pentru a-ți crea un dressing pe măsura garderobei tale. Alege șifoniere de calitate, deoarece acestea reprezintă o investiție de lungă durată și, în plus, contribuie la completarea designului camerei.

Pasul 3: Golește dulapul de haine 

Pentru a sorta mai bine hainele, golește complet șifonierul. În acest mod, îți va fi mai ușor să le așezi în stive, în funcție de categoria din care fac parte (ex: bluze la bluze, pantaloni la pantaloni și tot așa). Le poți așeza pe pat sau chiar pe podea, pentru a avea o imagine completă asupra lor. Golește și rafturile de umerașe și treci la pasul următor. 

Pasul 4: Aranjează piesele vestimentare pe categorii 

Ținând cont de sezonul în care ne aflăm, începe să aranjezi hainele în dulap pe categorii. Îți va fi mult mai ușor să vizualizezi toate tricourile într-un singur loc, la fel și pantalonii, fustele și alte piese vestimentare. Pe lângă locul de pe rafturi, nu uita nici de spațiul disponibil în compartimentele pentru umerașe, dar nici de sertare. 

Iată câteva trucuri pentru a utiliza la maximum spațiul liber din dulapul tău:

  • Pune hainele pe care le porți rar pe rafturile mai greu accesibile. 
  • Folosește umerașe speciale, cu mai multe suporturi, pentru a pune pantalonii și fustele. 
  • Netezește șosetele, împăturește-le în două și așază-le în sertare pe verticală, pentru a le vedea rapid atunci când deschizi sertarul. 
  • Folosește un organizator din plastic, care se poate prinde de ușa dulapului (pe interior) și care îți poate fi de folos pentru a depozita lenjeria intimă sau diverse alte tipuri de accesorii. 
  • Montează rafturi noi în interiorul dulapului, dacă spațiul îți permite acest lucru. 

Pune în aplicare aceste sfaturi și secrete și vei avea o garderobă aerisită și bine organizată!