Puțini știu că pot primi acești bani! Statul oferă 40.000 de lei românilor care fac reparații în casă! Uite ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi acești bani:

Persoanele fizice care vor să-și izoleze termic locuința vor putea cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei, în cadrul programului Casa verde plus.

Prin intermediul programului Casa verde Plus, statul vrea să încurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea mediului. Banii nerambursabili vor fi acordați persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât și pentru cele deja existente, însă numai dacă acestea au cel mult parter și două etaje.

Concret, persoanele fizice vor putea cere o sumă de până la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru pătrat izolat și finisat), care va fi acordată sub forma unei prime de eficiență energetică. Fiecare solicitant va putea să ceară o singură primă de eficiență energetică, iar eventualele costuri suplimentare, ce vor depăși finanțarea nerambursabilă sau nu vor fi considerate eligibile), vor fi suportate de către acesta.

Cheltuielile eligibile vor cuprinde atât achiziția de produse și servicii, cât și lucrările necesare implementării proiectului, plus taxa pe valoarea adăugată aferentă acestora.

Când intră în vigoare programul, aflaţi pe avocatnet.ro!

Sursa: Pro TV

CITESTE SI: Amenzi uriașe! Sancțiuni de până la 7.000 de lei pentru cei care fac asta în apartament! Oamenilor nu le-a venit să creadă când au auzit…

O decizie a unui tribunal din Italia ar putea provoca o explozie de procese.

Doi pensionari din localitatea Monfalcone au fost amendaţi pentru că şi-au “agresat olfactiv” vecinii de bloc cu mirosul de peşte prăjit. Sentinţa dată de tribunalul local a fost confirmată de Curtea Supremă de la Roma. Potrivit avocaţilor consultaţi de “La Repubblica”, s-ar putea ajunge la un milion de procese pe an din cauza vecinilor deranjaţi de mirosuri.

Mai precis, Curtea Supremă a decis că mirosul “excesiv” de prăjeală în spațiile comune poate fi considerat infracțiune și este pasibil de amendă între 1.000 şi 1.500 de euro pentru persoanele fizice şi mai mare pentru persoanele juridice. La aceeaşi infracţiune se încadrează şi cei din apartamentele cărora vin mirosuri neplăcute produse de animale, dar şi cei care fac mizerie în spaţiile comune.

Specialiştii în drept spun însă că este greu de probat “agresiunea olfactivă”, deoarece trebuie ca un om al legii să vină şi să constate prezenţa mirosului neplăcut.

Sursa: stirileprotv.ro

CITESTE SI: Uite lucrările pentru care nu ai nevoie de autorizație de construire, indiferent dacă stai la casă la bloc! Așa nu vă mai treziți cu amenzi!

Atunci când doriți să construiți, să consolidați sau să reparați o construcție deja existentă, autorizația de construire este un document obligatoriu. În lipsa autorizației, vă puteți trezi cu amenzi uriașe.

Lucrările de construcții sunt permise numai pe baza unor autorizații de construire, după cum reglementează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. La capitolul sancțiuni, pentru lipsa autorizației de construire atunci când e obligatorie, Legea nr. 50/1991 prevede o amendă între 1.000 și 100.000 de lei, potrivit Avocatnet.ro.

Potrivit acestui act normativ, autorizația de construire se emite la solicitarea deținătorului titlului de proprietate asupra unui imobil (teren și/sau construcții), cu respectarea prevederilor documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism.

În ce situații nu aveți nevoie de autorizație

Sunt o serie de cazuri în care nu este necesară o autorizație de construire. Astfel, potrivit Avocatnet.ro, se pot executa fără autorizație de construire lucrările care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al acestora:

-reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei;
-reparații și înlocuiri de sobe de încălzit;
-zugrăveli și vopsitorii interioare, dar și exterioare, dacă și numai dacă nu se modifică elementele de fațadă și culorile clădirilor;
-reparații la instalațiile interioare, la branșamentele și racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcțiilor, în limitele proprietății, montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități;
-reparații și înlocuiri la pardoseli;
-reparații și înlocuiri la finisaje interioare și exterioare (tencuieli, placaje, altele asemenea), la trotuare, la ziduri de sprijin și la scări de acces, fără modificarea calității și a aspectului elementelor constructive;
-lucrări de întreținere la căile de comunicație și la instalațiile aferente;
-lucrări de foraje și sondaje geotehnice pentru construcții de importanță normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecție instituite pentru zăcăminte acvifere;
-lucrări de construcții funerare subterane și supraterane, cu avizul administrației cimitirului.

Mai multe detalii pe acest subiect, pe Avocatnet.ro

Sursa: landia.ro