Proiecte de case mici cu mansardă. Locuințe de vis, fără risipă de bani!

Mic este cuvantul de ordine in arhitectura contemporana. Am mai spus-o, intr-o lume tot mai aglomerata si cu costuri de cazare in crestere, proportional cu populatia, oamenii isi miniaturizeaza locuintele pentru a reduce cheltuielile de intretinere, dar si pentru a obtine cat mai mult spatiu vital in jurul lor. Cochete, economice, casele mici sunt tot mai mult raspunsul combinat la nevoile reale ale oamenilor si la un spatiu locativ tot mai restrans. Mai jos va prezentam cateva proiecte de case mici cu mansarda.

Primul exemplu este o casa cu parter si etaj mansardat cu un aspect modern si spatii generoase, pe o suprafata de 76 de metri patrati si una desfasurata de 164 de metri patrati. Proiectul este prevazut cu trei dormitoare si un living spatios. Casa are o structura in cadre din beton armat cu zidarie din BCA. Proiectul poate fi adaptat pentru o structura din panouri din lemn. Se pot efectua modificari asupra proiectului, redimensionarea constructiei, suprainaltarea acoperisului sau realizarea unui subsol pe toata suprafata constructiei sau doar partial.

Al doilea din exemplele de case mici cu mansarda este o casa cu parter si etaj mansardat cu spatii generoase si aspect clasic. Proiectul este potrivit atat in mediu urban cat si rural. Casa este prevazuta cu patru dormitoare si are o structura in cadre din beton armat cu zidarie din BCA. Proiectul poate fi adaptat la o structura de lemn. Se pot efectua modificari asupra proiectului, redimensionarea constructiei, suprainaltarea acoperisului, alipirea unui garaj sau creerea unui subsol pe toata suprafata constructiei sau doar partial.

Un alt model este o casa mica mansardata, cu un design atragator. Vila Mini face parte din categoria de proiecte de case mici si este casa cu mansarda cu o amprenta la sol de doar 50mp. Mini este gandita ca o constructie economica pentru cei care doresc sa se inscrie in bugete mici pentru executie.

Astfel acest model este recomandat ata ca locuinta confortabila pentru o familie de 3 persoane, cat si drept casa de vacanta. La parter, de la intrarea principala protejata cu o copertina se intra intr-un hol din care se face accesul intr-un living incapator de 23mp, in bucatarie si in baie. La mansarda, vila Mini cuprinde doua dormitoare, si o baie.

Surse: Proiectecasevile.ro, Prokon.ro, Eproiectedecase.ro, Casepractice.ro