Proiecte de case de lemn ieftine. Prețuri începând de la 6.800 de euro!

Datorită sistemelor performanţe de izolare termică care au apărut în ultimii ani sunt tot mai mulţi cei care se îndreaptă spre proiecte de case de lemn ieftine. Mai trebuie precizat şi cămaterialul care se foloseşte acum în proiecte de case de lemn ieftine este tratat astfel încât să reziste la foc, apă sau atacul insectelor.

Cei care sunt interesaţi de proiecte de case de lemn ieftine vor observă că, faţă de cele din cărămidă, costurile de construcţie sunt cu aproximativ 40% mai mici.

Mai mult, o casă de lemn se face în cel mult trei luni sau chiar şi mai puţin dacă e o locuinţa mai mică. Că o comparaţie o casă de caramaida se construieşte în jur de 6 – 7 luni.

Printre avantaje, dacă sunteţi interesaţi de proiecte de case de lemn ieftine, mai trebuie să ştiţi că, potrivit testelor, lemnul este mult mai flexibil decât fierul, cărămidă sau cimentul în cazul unui cutremur. În plus, pierderile de căldură sunt mai mici prin folosirea termoizolatiilor între straturile de lemn. Se spune că într-o casă de lemn va fi cald iarnă şi răcoarepe timpul verii, iar costurile de încălzire ar scădea cu aproximativ 30%.

Proiecte de case de lemn ieftine. Avantaje şi dezavantaje
Cei care sunt interesaţi de proiecte de case de lemn ieftine mai trebuie să ştie că aceste locuinţe sunt şi mai facil de recompartimentat pentru că sunt mai uşoare şi nu au nevoie de atâtde mulţi stâlpi de susţinere că o casă de cărămidă.

De asemenea, ai putea să alegi din lista de proiecte de case de lemn ieftine şi pentru că aceste locuinţe pot fi construite aproape pe orice teren, iar riscul de a apărea igrasia saumucegaiul este redus.

Printre dezavantajele unei case de lemn se numără faptul că durata de viaţă ar fi mai mică faţă de una de cărămidă. De asemenea, într-o casă de lemn e nevoie de o investiţia mai marepentru izolaţia fonică şi nu poate avea mai mult de două nivele, pentru că devine instabilă.

Iată un proiect de casă de lemn cu o suprafaţă de 56 de metri pătraţi. Potrivit proiectului, casă costă aproximativ 6,800 de euro, însă fără montaj şi transport. În plus, mai sunt câtevamateriale opţionale, precum vată pentru izolaţi şi folii antivapori sau anticondens. Cu tot cu aceste costuri suplimentare, această casă de lemn ar ajunge pe la 9.000 de euro.

Proiectul de casă de lemn de mai jos, o locuinţa mai mare, de 70 de metri pătraţi, costă în jur de 8.500 de euro. Iar cu tot cu transport, montaj şi alte materiale opţionale ajunge laaproximativ 12.000 de euro. De asemenea, trebuie precizat că preţurile sunt pentru case la roşu, fără finisaje.

Sursă: casepractice.com
Sursă foto: case-de-lemn.com