Proiecte casa cu mansarda pe 70 de mp – Eleganță prin simplitate!

Exista o tendinta tot mai pregnant resimtita in domeniul constructiilor de miniaturizare a locuintelor. Explicatia este usor de gasit: atentia tot mai mare la costuri, pretul ridicat al terenurilor, dar, mai important, constientizarea nevoii de spatiu practic. Cu o generatie tanara tot mai atenta la aceste detalii si cu un apetit sporit pentru libertate, casele mici incep sa devina o prezenta obisnuita. Vedem in cele ce urmeaza trei proiecte de casa cu mansarda pe 70 de mp, case in general cu un design traditional, dar elegante prin simplitatea lor.

Primul proiect ne descrie o casa cu parter, dar care dispune si de spatiu la mansarda care poate fi amenajat dupa nevoile proprietarului. Cu o suprafata cu putin peste 70 de metri patrati, casa atrage prin arhitectura clasica in care intrara se face printr-un mic pridvor. Casa este structurata simplu, intr-un living cu acces direct pe o terasa exterioara acoperita si incadrata frumos in coloane, o bucatarie in care este inclusa si sala de mese, un dormitor si o baie.

Proiecte casa cu mansarda pe 70 de mp pentru tineri

proiecte de casa cu mansarda pe 70 de mp 70 square meter loft house plans

proiecte de casa cu mansarda pe 70 de mp 70 square meter loft house plans 3

Al doilea model este o casa in stil rustic american, construita din lemn, pe doua nivele. Este o casa cu un design clasic, in care fatada este dominata de veranda care precede intrarea si frontoanele proeminente de la mansarda. Parterul este dedicat exclusiv spatiilor de zi, cu acces pe veranda, alaturi de o bucatarie si o baie. La etaj, doua dormitoare impart o baie, cel principal bucurandu-se si de un dresing spatios.

Proiecte casa cu mansarda pe 70 de mp pentru tineri

proiecte de casa cu mansarda pe 70 de mp 70 square meter loft house plans 5

proiecte de casa cu mansarda pe 70 de mp 70 square meter loft house plans 6

Al treilea proiect urmeaza celeasi linii clasice si ne desscrie o casa pe doua nivele, cu putin peste 70 de metri patrati. Este o casa cu un design mai dinamic, modelat de micul pridvor cu acoperis propriu, care aduce un plus de eleganta structurii. Parterul se incadreaza in acelasi plan clasic dedicat camerei de zi, cu tavan care urca pana sus, alaturi de bucatarie si de o baie, deschis spre exterior in spate, in timp ce la etaj, jumatate din spatiu poate fi amenajat ca dormitor, cealalta fiind deschisa spre nivelul inferior.

Proiecte casa cu mansarda pe 70 de mp pentru tineri

proiecte de casa cu mansarda pe 70 de mp 70 square meter loft house plans 8

proiecte de casa cu mansarda pe 70 de mp 70 square meter loft house plans 9

Sursa: casepractice.ro