Produsele din gospodărie care te-ar putea îmbogăți. Și tu le ai în casă!

Romanii sunt strangareti. De la telefoane mobile, la calculatoare sau frigidere, adunam tot si nu ne induram sa le aruncam.

Cercetarile arata ca opt din zece persoane pastreaza in locuinta obiecte pe care nu le folosesc, dar pentru care ar putea obtine bani frumosi, daca le-ar vinde. Potrivit unui studiu realizat de OLX, 80 la suta dintre romani pastreaza in locuinta lucrurile de care nu mai au nevoie.

Valoarea acestor obiecte, care inca functioneaza, ar fi de 820 de milioane de euro. Dintre acestea, mai bine de 30% sunt electrocasnice mari, multe in stare functionala. Autortii studiului sustin ca romanii depoziteaza cate cinci produse inutile in fiecare gospodarie. Telefoanele mobile, sistemele PC si monitoarele, frigiderele si uscatoarele de par sunt in top. Consumul excesiv este de vina, sustin sociologii.

Cumparam produse de care nu avem nevoie. „Aceasta practica a consumului excesiv nu tine de o nevoie reala, ci de a demonstra unora sau altora ca avem un statut social peste ceilalti. Stim foarte bine ca ceea ce cumparam – fie alimente, fie produse – le subutilizam”, declarat Ioan Hosu, sociolog, potrivit stirileprotv.ro. Potrivit aceluiasi studiu, romanii din zona Bucuresti – Iflov sunt cei mai strangatori, iar la polul opus se afla cei din sud-vestul Olteniei.