Pomi fructiferi columnari – mini-livada din balcon

Numiti si pomi fructiferi urbani, pomii fructiferi columnari sunt o specie hibridă a cărei coroana creste pe verticală si este perfectă pentru spatiile mici si inguste din oras chiar dacă vorbim de balcon, gradină cu suprafată mică sau terasă. Pomii fructiferi columnari au valoare estetică, sunt practici, vă asigurati ca stiti ce mancati si aduc un plus de energie spatiului in care stati.

Dacă doriti să aveti un mar pe balconul dumneavoastră atunci puteti opta pentru marul columnar Bolero. El va creste cel mult 250 cm si va avea o lătime de maxim 30 cm. Mărul produce produce fructe verzi si rosii cu gust foarte dulce. Trebuie plantat in luna martie-aprilie iar fructele se pot culege in luna septembrie. Alte specii de meri columnari sunt Ballerina, Smaragd, Samba si Polka.

Dacă doriti să aveti caise proaspete la dumneavoastră pe balcon atunci caisul columnar Golden Sun este alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Fructele sunt foarte dulci, au o aromă care persista si pulpa tare. Primavara este impodobit de multe flori iar fructele se pot culege in luna iulie. Creste la o inaltime de 2m – 2,5 m.

Puteti deasemeni sa optati pentru cirese, specii ca Victoria sau Queen Mary ce cresc pana la 3 m si produc fructe dulce la sfarsitul lunii iulie si se plantează intre lunile noiembrie si februarie.

Prunii si ei printre pomii fructiferi columnari in specii ca si Imperial sau Fruca. Cresc pana la o inaltime de 250 cm si o lătime de maxim 60 cm si sunt o optiune bună pentru a diversifica mini-livada dumneavoastră.

In multe cazuri dacă sunt ingrijiti corect si ajung la maturitate, pomii fructiferi columnari pot produce pana la 10 kg de fructe de fiecare plantă.

Dacă doriti să comandati pomi fructiferi columnari vă recomandam să scrieti pe google: “pomi fructiferi columnari de vanzare” si vor aparea toate magazinele din Romania care ii comercializeaza. Preturile sunt intre 30 si 80 lei pe butuc. Dacă v-a plăcut acest articol vă invităm să-l distribuiti si prietenilor vostri de pe facebook. Vă multumim pentru că ne urmăriti.