Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare

Cea mai simpla reteta de paine o poti pregati si tu acasa. Aluatul se face usor, nu e nevoie sa il lasi la dospit, nici sa-l framanti vartos.

Painea facuta in casa, fara dospire, fara framantare se pregateste in aproximativ 10-15 minute, apoi trebuie sa stea la cuptor in jur de 55 de minute. Reteta ii apartine celebrului bucatar Jamie Oliver.

„Painea pe care am facut-o cel mai des in ultimii 4 ani. Ca-i gata de pus in cuptor in 15 minute si nu are nevoie nici de dospire, nici de framantare. Reteta e de la Jamie Oliver.

Ai nevoie de:

  • 100 g faina alba
  • 250 g faina integrala
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1 sticlă de lapte batut (330 g)
  • – daca n-ai lapte batut, poti amesteca 250 de g iaurt cu 70 de g lapte”, scrie Mihai Gateste pe contul lui de Instagram.

Mod de preparare:
Se amesteca faina alba cu faina integrala si fulgii de ovaz, sarea, bicarbonatul de sodiu si zaharul.

In alt castron, spargi oul si-l amesteci bine cu laptele batut. Apoi torni amestecul peste faina. Amesteci bine pana se omogenizeaza.

Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza painea, dandu-i o forma rotunda, putin turtita. Cresteaza painea deasupra in forma de X. Se baga in cuptor, care a fost preincalzit. Se lasa 50-55 de minute la o temperatura de 190 de grade Celsius.

Painea se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar. Coaja e crocanta si gustoasa, iar miezul e moale si delicios. Pofta buna!

Sursa: wowbiz.ro