Orașul plutitor este de departe cel mai nebun proiect din istoria omenirii! Iată cât costă un apartament aici: Așa preț?

Cand ghetarii sunt deja topiti si continentele suprapopulate vom avea unde sa locuim. Deocamdata se fac planuri care arata surprinzator de bine.

Un dezvoltator american plănuieşte să pună pe apă „cel mai mare vas construit vreodată”, despre care spune că va fi „primul oraş plutitor”. Lung de peste un kilometru, cu o capacitate de zeci de mii de călători permanenţi, potrivit imaginilor spectaculoase publicate de dezvoltatorii proiectului, vasul va călători în jurul lumii fără staţionări mai lungi de câteva zile.
„Freedom Ship va fi cel mai mare vas construit vreodată, dar şi primul oraş plutitor”, a spus Roger M. Gooch, directoru şi vicepreşedintele companiei Freedom Ship International, cu sediul în Florida. Declaraţiile şefului proiectului sunt susţinute de o serie de imagini însoţite de specificaţiile vasului.

FOTO: Adevarul

Astfel, Freedom Ship va avea suficient spaţiu pentru 50.000 de călători permanenţi, cazaţi în camerele şi apartamentele înşirate pe 25 de etaje, care vor beneficia de serviciile permanente ale spitalelor, şcolilor, galeriilor de artă, magazinelor, parcurilor, acvariilor şi cazinourilor plănuite. În plus, vasul va fi echipat şi cu un aeroport şi o pistă de decolare, iar de bunul mers al activităţile de pe vas se va ocupa o echipă de 20.000 de membri ai personalului.

Prețurile sunt și ele comparabile cu cele din România: apartamentele încep de la 180 mii dolari bucata.

Daca te ține buzunarul poți să-ți cumperi unul dintre cele câteva apartamente regale. Nu costaă decât 44 milioane dolari fiecare.

FOTO: Adevarul

În prezent, compania încearcă să strângă 7,21 de miliarde de dolari pentru a demara construcţia „primului oraş plutitor”, după ce planurile au fost amânate mai mulţi ani din cauza mediului de afaceri neprielnic, a spus Roger Gooch.

Propulsat cu ajutorul energiei produse de panourile solare şi de valuri, Freedom Ship va naviga de pe Coasta de Est a Statelor Unite, va traversa Oceanul Pacific şi va ajunge în Marea Mediterană. La întoarcere va schimba traseul şi va trece prin Capul Bunei Speranţe şi va naviga spre Australia, apoi va ajunge în Asia de Est şi va încheia călătoria de un an în America de Nord.

FOTO: Adevarul

CITESTE SI: Misterul oraşului de 25 de ori mai mare decât Bucureștiul și de cinci ori mai mare decât New Yorkul în care nu locuieşte aproape nimeni. Bulevardele uriaşe, aeroporturile, restaurantele și mall-urile sunt totuși, de ani de zile, impecabil întreţinute…

Puţină lume știe că Naypyidaw este încă din 2005 capitala Birmaniei/Myanmar, țară condusă de unul din cele mai represive regimuri militare. Deși are bulevarde imense, mall-uri, aeroport, hoteluri, wireless de mare viteză, autostrăzi chiar şi cu 20 de benzi, singurul lucru care lipsește sunt oamenii.

Orașul Naypyidaw, are o dimensiune impresionantă – 4800 de kilometri pătraţi, practic de aproximativ șase ori cât New Yorkul – iar decorul este fabulos, așa încât nici nu zici că ești în capitala uneia dintre cele mai sărace țări ale lumii.

Imagini pentru orasul pustiu mai mare decat new york

În plus, toată metropola este îngrijită cu atenție. Sculpturi stradale, clădiri uriaşe, vile proaspăt vopsite, restaurante, patru terenuri de golf, grădină zoologică, dar și flori – toate aceste fac din Naypyidaw un oraș model. Însă, din acest decor fabulos lipsesc oamenii. Marile autostrăzi sunt complet goale și nu vezi nicio mișcare. În zonă există chiar și un hotel, chiar dacă turismul nu reprezintă un sector prea bine dezvoltat aici.

Toți cei care au ajuns în acest oraș spun că atmosfera este una post-apocaliptică. De fapt, străinii nu se înghesuie să viziteze capitala Naypyidaw, iar agențiile de turism spun că orașul este periculos.

Imagini pentru orasul pustiu mai mare decat new york

Interesant este că în mod oficial, populația orașului este de aproape 1 milion de locuitori, dar mulți se îndoiesc de acest lucru. Străzile sunt pustii și, uneori, îi mai zărești pe lucrătorii de la spaţiile verzi.

Construirea orașului Naypyidaw a început în 2002, iar capitala a fost amplasată în mijlocul unei jungle. Costurile construirii acestui oraș gigantic s-au ridicat la 4 miliarde $, într-o țară care cheltuiește doar 0,4% din PIB pentru asistență medicală pentru cetățenii săi, una dintre cele mai scăzute sume din lume.

Imagine similară

Originile orașului sunt umbrite de zvonuri și speculații. Unii îl descriu drept un proiect de vanitate al lui Than Shwe, fostul lider militar al țării. În schimb, alte teorii spun că junta militară a vrut să mute capitala departe de mare – unde se afla fosta capitală Yangoon sau Rangoon – temându-se de o invazie navală din partea armatei SUA.

Imagini pentru orasul pustiu mai mare decat new york