Orașul din România numit și „Perla Carpaților” – Aici găsești prețuri foarte ieftine și este vizitat anual de milioane de turiști din țară și din străinătate

Orașul din România numit și „Perla Carpaților”, o oază de o frumusețe uimitoare! – Aici găsești prețuri foarte ieftine și este vizitat anual de milioane de turiști din țară și din străinătate

La o distanta de aproximativ 125 de kilometri de Bucuresti, pe Valea Prahovei se afla orasul Sinaia, cunoscut si sub numele de “Perla Carpatilor”, o oaza de o frumusete uimitoare. Sinaia s-a dezvoltat odata cu aceasta regiune turistica unica a judetului Prahova si a fost ales drept resedinta regala de catre Carol I, care a construit aici castelul Peles. Primii locuitori care s-au stabilit in padurea virgina de aici, aflata la poalele Bucegilor, au fost calugarii de la manastirea Sinaia, ctitorita intre 1690-1695 de catre marele spatar Mihai Cantacuzino, precum si niste scutelnici care se ocupau cu paza manastirii si cultivarea mosiilor acesteia.

Orasul a luat numele manastirii, iar manastirea a fost denumita asa dupa calatoria spatarului la Manastirea Sfanta Ecaterina din peninsula Sinai. Potrivit wikipedia.org, in orasul Sinaia se afla unsprezece monumente istorice de arhitectura de interes national: Cazinoul Sinaia (1912–1913); Hotelul Caraiman (1911); vila Alina Stirbei (1875, astazi Circumscriptia Financiara Sinaia); vila Emil Costinescu (1892, cu extinderi intre 1918–1939); ansamblul garii Sinaia, format din gara regala (1870) si gara de calatori (1930–1940); casa istoricului Nicolae Iorga (1918); Hotel „Furnica” (sfarsitul secolului al XIX-lea).

Hotel „Palace” (1911–1912); vila Take Ionescu (inceputul secolului al XX-lea); casa compozitorului George Enescu (1923–1926); manastirea Sinaia (1690–1695), ansamblu alcatuit din biserica „Adormirea Maicii Domnului”, paraclis, staretie, chilii si zidul incintei vechi; nu in ultimul rand, ansamblul castelului Peles (1873–1883), format din castelul propriu-zis, castelul Pelisor, castelul Foisor, vila Economat, uzina electrica (fosta moara a manastirii Sinaia), Casa Ceramicii, vila Cavalerilor, vila Sipot, vila Casa Veche, vila Casa Noua, vilele A, B si C, si parcul.

Tot de interes national sunt si monumentul de for public reprezentat de bustul actorului Ion Iancu Brezieanu (1935) aflat in parcul central „Dimitrie Ghica”, precum si monumentele memoriale sau funerare cimitirul eroilor din Primul Razboi Mondial (inceputul secolului al XX-lea) si Cavoul lui Take Ionescu (1922) aflat in incinta veche a manastirii Sinaia.

Pe langa acestea, lista monumentelor istorice din judetul Prahova mai cuprinde si multe alte obiective din oras clasificate ca monumente de interes local: saizeci si trei de monumente de arhitectura (diverse case si vile) si un monument memorial sau funerar (crucea de mormant a lui Badea Cartan — 1911).

Muzeul orasului Sinaia, cel mai nou obiectiv turistic al statiuni, fostul Castel Stirbey este una dintre cele mai vechi resedinte de vacanta construite in Sinaia, in perioada 1874-1875, de printesa Alina Stirbey si sotul ei generalul Ioan Emanuel Florescu, dupa planurile arhitectului olandez Josef Jacob Schieffeleers.

Domeniul Stirbey din Sinaia este considerat a fi fost unul dintre cele mai frumoase domenii apartinand familiei. Castelul care are arhitectura specifica stilului romantic german, tipic statiunilor montane, era inconjurat de un parc natural, iar fatada se oglindea intr-un mic lac natural alimentat de un parau. In apropierea castelului, in acelasi parc, se afla si o capela a familiei Stirbey, pictata de Gheorghe Tattarescu.

Statiunea montana Sinaia, incredibil de frumoasa in orice anotimp
In orice perioada a anului, statiunea balneoclimatrica Sinaia este luata cu asalt de turisti. “Perla Carpatilor” a devenit cea mai populara destinatie turistica din Romania si este vizitata in fiecare an de milioane de oameni din tara si strainatate.

In acest frumos loc din Valea Prahovei, primaverile si toamnele sunt usoare, verile frumoase si racoroase in timp ce in timpul iernii, turistii se pot bucura de zapada si peisaje care iti iau rasuflarea. Tocmai din acest motiv, Sinaia este ideala pentru cei care doresc sa se relaxeze intr-un loc fabulos in inima naturii.