Orașul din Italia în care poți cumpăra o casă cu doar 1 euro. Singura condiție impusă

Un oraș mic din Sicilia a a scos la vânzare case abandonate la pretul de doar 1 euro. Singura condiție este ca proprietarii să aibă disponibilitatea de a le renova în maximum 3 ani.

Orașul din Sicilia se numește Mussomeli. Acesta se află aproape în mijlocul insulei, fiind situat la 96 de kilometri de Palermo și la 155 de kilometri de Catalina.

La recensământul din anul 2011, orașul avea 11.000 de locuitori. Spre comparație, în anul 1951, Mussomeli avea 15.800 de rezidenți.

Per total, municipalitatea din Mussomeli a scos la vânzare 100 de proprietăți abandonate. Până acum, s-au arătat persoane interesate de achiziție.

Pe viitor, autoritățile au în plan să mai scoată la vânzare, la prețul de 1 euro, încă 400 de case, conform businessinsider.com.

Chiar dacă multe proprietăți se află într-o stare avansată de degradare, orașul Mussomeli este unul foarte frumos, având biserici vechi și un castel medieval.

Pentru a renova o astfel de casă este nevoie de aproximativ 67 de euro pentru un metru pătrat.

De asemenea, pentru a cumpăra o astfel de proprietate, ce interesanți trebui să depună o garanție de 5000 de euro care va fi returnată după renovare. În cazul în care locuința nu va fi renvată în 3 ani de la achiziție, garanția de 5000 de euro va fi pierdută.