O tânără de 28 de ani din Zalău a construit o casă pentru o familie greu încercată de soartă

Familia Boros din satul Coșeiu a primit cel mai frumos cadou înainte de Paști – o casă construită de la zero, cu toate utilitățile necesare unui trai decent. Casa a fost ridicată în doar 6 luni cu bani adunați de o tânără cu suflet mare din Zalău – Sabina Lavinia Iosif și cu sprijinul unei comunități de oameni sufletiști ce își spun simplu Asociația „Dăruiește un pahar cu apă”.

Familia Boros din Coșeiu a fost greu încercată de soartă. Până mai ieri trăiau într-o casă veche de peste 200 de ani care în orice moment se putea prăbuși peste ei. Nu sunt oameni leneși, nici nepăsători, însă nu au putut mai mult. Cel care ar trebui să fie stâlpul familiei suferă de o boală grea, în timp ce soția sa are în grijă doi copii, o fetiță de 10 anișori și un copil de care are grijă pentru a mai putea câștiga și ea un ban de pâine. În rest, Dumnezeu cu mila.

Bunătatea lor nu a rămas însă nerăsplătită. Durerea lor a ajuns la urechile unor oameni cu suflet mare din Sălaj care, coordonați de Sabina Lavinia Iosif, au pus mână de la mână, au adunat bani și au început să construiască o casă. În șase luni clădirea a fost terminată, acoperită, dotată cu mobilier modern, cu toaletă, cu cadă de baie și cu tot ce are nevoie o familie cu doi copii pentru a duce un trai decent. Alături de oamenii cu suflet mare a fost și primarul comunei, Ioan Meseșan.

„A fost multă muncă, efort, timp, dăruire, ambiție și o coordonare foarte precisă ca totul să iasa perfect”, ne spune una dintre persoanele care a urmărit și a fost alături de acest caz încă de la început.

A fost și greu în unele momente, așa cum mărturisesc cei care s-au implicat, dar au trecut împreună peste toate greutățile și au demonstrat încă odată că sălăjenii sunt oameni cu suflet mare, și că pot face mai mult decât face statul pentru oameni nevinovați. Oamenii aceștia au dat iar o palmă celor care acum, pe 26 mai, deghizați în partide politice, ne cer votul. Cei care au pus umăr de la umăr au demonstrat că împreună sunt mai puternici decât un partid politic sau decât o instituție – care oricum e prea nepăsătoare la problemele comunității. Oamenii aceștia au demonstrat că orice se poate dacă există voință.

Familia Boros poate zâmbi acum din nou, pentru că nu mai stau cu frica în sân că la următorul vânt puternic casa lor se va prăbușii. Cei patru membri ai familiei sunt recunoscători Sabinei și întregii echipe care au praticipat la acest gest de mare omenire.

„Nu am visat niciodată să primim așa ceva”, a fost reacția soților Boros.

Să spunem în final că Sabina Lavinia Iosif este o tânără de doar 28 de ani din Zalău care recent a pus bazele unei asociații prin care încearcă să ajute oamenii bătuți de soartă și greu încercați de viață.

Sursa