O casă cu o curte generoasă poate fi închiriată cu 50 de euro. Oricine se mută acolo primește bonus de 2000 de euro. Pare ireal, dar oferta chiar există!

Decizie inedită a unui edil disperat că localitatea pe care o cârmuieşte ar putea rămâne în curând nepopulată! Acesta a decis să plătească oameni, doar că să se mute acolo!

Este vorba despre Daniele Galliano, primarul din Bormida, o localitate situată în regiunea muntoasă din Liguria, nord-vestul Italiei, care are doar 394 de locuitori. Sătucul este situat lamai bine de 50 de kilometri de Genova.

Edilului se teme că localitatea pe care o conduce va deveni pustie din cauza numărului mic de persoane care o populează, scrie Dailymail, aşa că a născocit o superofertă. Oricine acceptăsă se mute în Bormida, va primi o un bonus de relocare de 2.000 de euro, dar şi o locuinţa care poate fi închiriată cu 50 de euro pe luna. Casele au patru camere, bucătărie, dar şi curţi generoase şi beciuri. Primarul şi-a expus ideea pe Facebook şi crede că în două luni va fi pregătit să lanseze proiectul.