Este o mare greșeală să țineți aceste alimente la frigider. În loc să se păstreze, se vor strica imediat!

Frigiderul nu este prietenul tuturor alimentelor. Anumite produse nu trebuie pastrate niciodata refrigerate, intrucat isi pierd calitatile. Cand venim de la cumparaturi, avem tendinta de a pune in frigider alimentele perisabile. Insa, in cazul anumitor produse, frigiderul nu este o alegere buna. Care sunt alimentele care nu au ce cauta in frigider:

Dovleacul
Ca este placintar, atlantic sau american, dovleacul poate rezista mult mai mult, daca nu este tinut la frigider. Cel mai bine se pastreaza intr-o camara intunecoasa si mai rece.

Cartofii
Cand sunt tinuti la frigider, este afectat amidonul din cartofi, iar asta se va vedea in schimbarea texturii cartofului, plus va capata un gust neplacut dulceag. Mai bine ii tineti intr-o camara racoroasa si intunecata, asta le va mentine prospetimea.

Rosiile
Toata aroma rosiilor va fi distrusa, daca le tineti la frigider. Daca incep sa se inmoaie, salvati-le intr-un bulion savuros, iar in felul acesta va veti bucura in continuare de savoarea lor.

Painea
La frigider nu va prinde mucegai, dar se va usca. Cel mai bine o pastrati intr-un saculet de panza sau o cutie de lemn. O varianta buna este sa o congelati, atunci isi va pastra gustul si textura.

Ceapa
Ceapa se inmoaie si isi schimba textura, la frigider. Trebuie tinuta la intuneric si racoare, intr-o camera ventilata, aerisita. Ideal este sa nu consumati ceapa taiata, dar din motive economice, se poate pastra o jumatate in punguta de plastic inchisa ermetic, maximum o zi.

Mierea
Mierea se va solidifica la frigider, isi va pierde consistenta, deci nu este o idee buna. Cel mai bine tot in camara, la intuneric si cu capacul bine strans. Si nu uitati, mierea face parte din lista alimentelor care nu expira niciodata.