Mobilier din lemn masiv sau PAL – avantaje și dezavantaje

Dacă te-ai mutat de curând într-un apartament nemobilat sau ai reușit să-ți cumperi propria casă, iar acum grija ta cea mai mare este să o mobilezi, înseamnă că ai ajuns unde trebuie. În rândurile de mai jos vom dezbate, probabil, cea mai importantă dilemă a celor mai mulți care se pregătesc să investească în mobilier pentru casă – să îl aleagă pe cel din lemn masiv sau pe cel din PAL? Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să iei o decizie înțeleaptă, care te va ajuta să te bucuri de o casă frumos mobilată, dar și foarte bine organizată. Iată ce trebuie să știi.

Mobilier din lemn masiv – avantaje și dezavantaje

De departe, poți obține calitate și rafinament cu mobila din lemn masiv dacă îți dorești ca interiorul casei tale să fie unul distins. Având o frumusețe clasică și fiind foarte durabilă, mobila din lemn masiv este, fără nicio îndoială, o alegere pe termen lung. Dacă te gândești să apelezi la această materie primă pentru mobilierul casei tale, nu avem niciun dubiu că te vei bucura de funcționalitatea sa pentru ani la rândul, fără să fie nevoie de reparații, ci doar de o întreținere a acestuia cu produse dedicate. Dacă te întrebai cum se face că bunicii tăi încă se mai pot bucura de mobila cumpărată cu câteva decenii în urmă, fără ca aceasta să aibă un aspect deteriorat din cauza amprentei timpului, cel mai probabil articolele au fost realizate din lemn masiv.

Totuși, e important să ții cont de câteva aspecte legate de mobila din lemn masiv, care pot fi încadrate la capitolul „dezavantaje”, deși noi nu le vedem ca fiind ceva negativ. Mai întâi de toate, trebuie să știi că lemnul masiv este foarte greu, de aceea, dacă locuiești la bloc la un etaj superior ia în considerare faptul că va fi imposibil să cari singur noua mobilă pentru casa ta. Cu siguranță vei avea nevoie de ajutorul unor prieteni puternici sau chiar de o livrare specială a articolelor din lemn masiv pe care le vezi tronând în sufrageria sau dormitorul tău. 

În plus, e bine să fii pregătit să-ți pui la bătaie toate economiile pentru o investiție într-un set din lemn masiv, pentru că prețul acestuia poate fi piperat. Așa că pune în balanță ambele variante dintre care poți alege – preferi să fii nevoit să schimbi mobila la câțiva ani, pentru un preț mai bun, sau optezi pentru varianta cu care garantat vei câștiga o calitate incontestabilă pentru, poate, tot restul vieții? 

Totuși, să nu uităm, poate, cel mai important aspect, și anume acela că mobila din lemn masiv nu se va demoda niciodată. 

Mobila din PAL – avantaje și dezavantaje

Dacă ești genul care preferă o reamenajare a casei la fiecare cinci ani, sau, de ce nu, chiar mai devreme de atât, înseamnă că nu calitatea mobilierului primează pentru tine, ci designul acestuia. La acest capitol, PAL-ul câștigă detașat. Multitudinea de designuri și culori dintre care poți alege este o variantă pe care te-ai putea baza atunci când îți mobilezi casa cu articole din PAL. Fiind atât de accesibil, îl poți achiziționa din aproape orice magazin de mobilă, așa că nu trebuie decât să cauți dimensiunile și nuanțele care te-ar avantaja, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. 

Mai mult decât atât, vei ieși în câștig și atunci când vei trage linie și vei observa cât de puțin ai fost nevoit să cheltuiești pentru a-ți remobila toată casa cu articole din PAL. Mobila o poți aduce chiar cu mașina proprie sau o poți comanda online, pentru că greutatea acesteia va fi una suficient de convenabilă cât să nu fii nevoit să închiriezi un camion pentru a o transporta. 

Am ajuns și la capitolul „dezavantaje” ale mobilei din PAL, așa că nu ar trebui să omiți faptul că umezeala, aburul, căldura în exces sau temperaturile prea scăzute ar putea distruge acest tip de mobilier mai devreme decât te-ai putea aștepta. Așadar, dacă te gândeai să folosești mobilă din PAL în baie sau în bucătărie ori pe balcon, revino asupra acestui aspect și cântărește mai bine opțiunile pe care le ai.

Cunoscând toate aceste informații, tu ce ai alege pentru casa ta, mobilier din lemn masiv sau din PAL?