Mica Italie din inima României

Mica Italie din inima României. Un loc desprins parcă dintr-un basm ce merită văzut!
Trebuie să ajungeți aici!

Putina lume stie ca in tara noastra gasim un peisaj desprins parca din aristrocratele filme italiene. Vorbim despre I Giardini di Zoe, un colt de Rai plin de verdeata, flori, drumuri curate din piatra si fantani pline cu apa asemeni cerului.

Credeti ca sunteti intr-un basm? Nu, de fapt toate acestea exista la cativa kilometri de Deva, in satul Banpotoc.

Proprietarul acestei gradini se numeste Giovanni Salvatelli, un italian indragostit de tara noastra.

Se pare ca gradinile sunt inspirate din perioada Renascentista si au fost construite spre a fi lasate mostenire nepoatei lui Giovanni, pe nume Zoe. Toate aceste minunatii nu ar fi putut fi posibile fara o investitie de rigoare si fara ani la rand de munca, mai precis 15.

Daca ajungi aici, esti efectiv fascinat de la primii pasi pe aleile concepute din piatra vulcanica.

Cine ajunge aici este fermecat de la prima privire. Nu este un loc unde sa o iei la goana chiuind sau sa te rostogolesti pe iarba perfect taiata.

Este un loc unde poti savura o plimbare, chiar si descult, unde te poti opri pentru o discutie eleganta sau poti ramane la o cafea sau limonada cu propriul suflet.

Aceste alei sunt frumos incadrate de mii de specii de plante. Va amintiti de gradinile din „Alice in Tara Minunilor”? Ei bine, se aseamana realmente, doar ca perfectiunea acestor gradini fascineaza fiecare turist care ajunge in zona.

Oamenii care au vizitat Gradinile lui Zoe, caci aceasta este denumirea romaneasca, spun ca au putut vedea cu ochii lor frumusetea fara nici cea mai mica doza de epatare, insa cu siguranta brodata cu mult bun simt.

Deci, dragi romani, daca va doriti sa petreceti o zi de vis, mergeti si vizitati „I Giardini di Zoe”… A, si un mic secret, intrarea este libera!