Mereu am avut mucegai în baie, iar mama a avut grijă să mă sfătuiască să folosesc cel mai rapid și eficient truc. Acum, baia mea este mereu curată! Uite cum poți înlătura definitiv mucegaiul:

Mucegaiul din baie este o problemă generală, poate să apară în toate casele indiferent cât de bine îngrijire sunt, pentru că apariția mucegaiului din baie ține de unele condiții de mediu, de modul în care au fost izolați pereții, de materialele folosite, de vechimea acestora. Mucegaiul din baie apare mai des în băile fără aerisire, dar nici acestea nu sunt complet ferite de această problemă. Curățenia și frecvența reprizelor de igienizare influențează apariția mucegaiul din baie.

Mucegaiul din baie nu este doar inestetic, dar poate fi și foarte periculoase pentru sănătate pentru că mucegaiul este în fapt o ciupercă ai cărei spori pot ajunge în plămâni sau pot favoriza aparția unor afecțiuni.

Image result for mucegai cada

Bicarbonatul de sodiu este una din soluțiile care pot îndepărta mucegaiul din baie. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu şi o lingură de detergent de vase. Dilueaza amestecul cu un litru de apa și pune soluția într-o stică cu pulverizator. Pulverizează în zonele afectate de mucegai, lasă să acționeze timp de 6-12 ore, apoi șterge cu apă caldă și o cârpă. Ca sa preîntâmpini apariția mucegaiului diulează o lingură de bicarbonat de sodiu în jumătate de litru de apă și pulverizează soluția pe zonele unde apare mucegaiul. Nu șterge și repetă pulverizarea la fiecare două zile.

În soluție poți adăuga câteva picături de ulei esenţial de citrice, rozmarin sau mentă pentru aromă.

Oţet alimentar este excelent pentru îndepărtarea petelor și curățarea zonelor unde apare mucegaiul din baie. Pulverizează apă cu oţet (două parți oțet și o parte apa) sau doar oțet simplu, dacă suporţi mirosul şi lasă să acţioneze o oră peste mucegaiul din baie. Aeriseşte bine camera de baie pentru ca sporii mucegaiului să nu se lipească de alte zone și schimbă prosoapele din baie ca măsură de siguranță.

Repeta operațiunea de fiecare dată când este nevoie sau preventiv, la fiecare două-trei zile.

Apa de var și piatra vânătă. Fiecare în pare poate fi baza pentru soluții care înlătură mucegaiul din baie. Pot fi folosite și împreuna, în dozele recomandate pe produs. Și piatra vânătă și apa de var se găsesc în magazinele cu materiale de construcții.

Poți prepara apă de var care se puleverizează pe locul unde apare mucegaiul. Se lasă să acționeze și se repetă.

Sursa: casa-gradina.ro

CITESTE SI: Super soluție impotriva mucegaiului: te scapă de ciuperci imediat și nu are nicio urmă de miros neplăcut! Mă bucur că am găsit-o!

Camera de baie este locul unde ne curăţim corpul, iar de multe ori chiar şi mintea. De aceea curăţenia şi prospeţimea în baie este primul lucru de care trebuie să avem grijă. Dar oricât de mult efort am depune, de multe ori în colţurile din baie şi pe faianţă apare mucegai.

Pe rafturile din magazine poţi găsi o mulţime de soluţii speciale, dar conţinutul lor de multe ori lasă de dorit: ele sunt dăunătoare pentru piele, ochi şi căile respiratorii. De aceea redacţia Perfect-ask.net vrea să vă împărtăşească reţeta unei soluţii de casă, care va curăţa foarte eficient baia de mucegai, murdărie şi bacterii fără a dăuna sănătăţii.

Soluţie împotriva ciupercilor şi mucegaiului

Ingrediente:

— 2 linguriţe de ulei esenţial de ceai

— 2 pahar de apă

— 1 linguriţă de spirt

Instrucţiuni:

Puneţi toate ingredientele într-un recipient cu pulverizator şi agitaţi-l bine. Stropiţi soluţia pe toate locurile problematice, iar după 10 minute spălaţi-le în mod obişnuit.

Uleiul esenţial de ceai are puternice proprietăţi dezinfectante, iar spirtul îl dizolvă şi contribuie la lupta contra bacteriilor. Această soluţie are un miros slab ce dispare foarte rapid.

De asemenea împotriva mucegaiului este foarte eficient oţetul, dar să aveţi în vedere că acesta are un miros mult mai puternic şi mai durabil.

Veţi rămâne uimiţi când veţi vedea rezultatele utilizării acestei soluţii! Nu uitaţi să împărtăşiţi această super reţetă tuturor prietenilor.

Sursa: perfect-ask.net