Locul MISTERIOS din Romania, aflat într-o mlaștină care VINDECĂ orice BOALĂ. Bolnavul trebuie doar să bage picioarele în noroi!

Loc încărcat de legendă, Mlaștina de la Iaz, ar fi o punte intre doua lumi. Se zice că este binefăcătoare si vindecă pe oricine are curajul să pună piciorul in apa neagră, dar se mai spune si că a furat multe vieți.

La Valea Iazului, natura pare…împietrită. Tainele apei sunt încă nedeslușite, iar iazul atrage ca un magnet curioșii în căutarea de legende.

„O legendă, am auzit-o eu de la bunica, spunea că in această zonă, la un moment dat, a fost o secetă puternică. Au secat apele , nu a plouat câțiva ani si apa nu se găsea decât aici, in mlaștină”, spune Alexandru Bolchis. De atunci, nimeni nu a mai avut curajul sa aducă apa din Iaz acasă.

Localnicii din Iaz se tem atunci când aud de lacul aflat un kilometru de casele lor. Bătrânii spun că nimeni nu a mai avut curajul să intre in mijlocul apei de la Iaz. Unii spun ca apa din lac are puteri tămăduitoare.

„Oamenii spun ca aici este un tău fără fund, tăul de la Iaz, că nu ar avea fund pentru ca aici s-au înecat mulți si nu au mai ieșit, mlaștina i-a tras in jos”, mai spune localnicul.

Cu timpul, însă, oamenii au descoperit că apa are puteri vindecătoare. Localnicii spun că cei care merg pe marginea iazului se vindeca de boli. Mlaștina de la Iaz este o arie protejată, de interes național. Ocupă o suprafața de zece hectare.

Sursă: infoalert.ro