Locul în care prețurile sunt la jumătate față de Poiana Brasov, iar condițiile pentru amatorii sporturilor de iarna sunt perfecte!

Locul din România care i-a cucerit pe turiști. Prețurile sunt la jumătate față de Poiana Brasov, iar condițiile pentru amatorii sporturilor de iarna sunt perfecte!

Pe partiile din muntii Lotrului, turistii au descoperit Raiul pe pamant. Preturile sunt la jumatate fata de Poiana Brasov, iar conditiile pentru amatorii sporturilor de iarna sunt perfecte!

In muntii Lotrului se aud doar chicoteli si strigate de veselie. Partia de la Vidra a prins viata de cand turistii au umplut-o cu celofane, saniute si schiuri.

Taticul din imagini se simte ca-n adolescenta. Aluneca impreuna cu copiii pe derdelus si nu s-ar mai da dus de aici.

Zapada este din belsug, iar privelistea pare cu adevarat desprinsa dintr-un basm. Spun asta in cor toti turisti care ajung sa se bucure de iarna aici, pe domeniul schiabil Transalpina.

La peste 1300 de m altitudine , profesionistii in sporturi de iarna se considera cu adevarat rasfatati. Stratul de zapada este numai bun pentru o tura cu placa sau cu schiurile.

Ramona Fodor, reprezentant complex partii: „E cu lume multa, cum ne-am asteptat dealtfel, lumea abia asteapta deschiderea sezonului. Ne dorim sa le oferim turistilor o partie perfect pregatita”.

Turistii care au ajuns aici se considera fosti clienti fideli ai Poianei Brasov. S-au retras la Vidra, unde partiile sunt mai libere si preturile – mai mici. De pilda, un abonament pentru toata ziua pe partie costa numai 80 de lei.

Preturile decente se aplica si la mancare. In pensiunile din muntii Lotrului, schiorii primesc mancare traditionala, stropita cu tuica fiarta, vin sau palinca.

Partia de schi se afla la 34 de kilometri de statiunea turistica Voineasa, unde o noapte de cazare, de persoana, porneste de la 80 de lei.

CITESTE SI: La trei ore de casă faci plajă iarna cu bani puțini! Zborul cu avionul până aici costă mult mai puțin decât trenul până la munte! Unde se află minunata stațiune

Și iarna poate fi ca vara. Totul este să găsești niște destinații de vacanță calde și aproape de casă. Stațiunea Eilat, din Israel, se află la doar trei ore distanță de București, iar zborul cu avionul costă mai puțin decât trenul până la munte.

Când în România e frig de îngheață apele, în Eilat e vreme numai bună de plajă. Iarna sunt chiar și 28 de grade Celsius, iar Marea Roșie, nisipul fin și palmierii sunt aproape de casa ta: la numai trei ore distanță cu avionul. Parcă nici nu-ți vine să crezi!

La ora 8.55 am decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă”, iar la ora 11.45 eram deja la căldură, pe Aeroportul Ovda.

Hainele subțiri au luat rapid locul cojoacelor, am urcat în microbuz și în 45 de minute am ajuns în stațiunea Eilat.

Hoteluri semețe, înconjurate de palmieri și piscine au apărut imediat în peisaj. Parcă nu-mi venea să cred că văd marea. Pe lângă leneveală la soare, poți face multe alte lucruri.

delfini, inot, eilat, israel

Înoți cu delfinii

Spre exemplu, snorkeling. Poți înota cu delfinii și poți admira peşti tropicali de diverse forme şi culori, ţestoase, bureţi, anemone. Intrarea pe plaja amenajată de la Dolphin Reef, costă 67 de shekel pentru un adult, adică 67 de lei, pentru că paritatea este de 1 la 1, și 46 de shekel pentru copil.

Pentru snorkeling plătești 290 de shekel, iar pentru diving 339 de shekel.

La observatorul marin vezi vietățile care trăiesc pe fundul mării

Totodată, poți la merge Observatorul Marina Park, un fascinant complex marin, care se află la 8 km sud de Eilat, în centrul unui recif de corali, lung de 1.200 de metri, unde dai cu ochii și de rechini.

Este unic în Marea Roşie şi declarat rezervaţie naturală. Intrarea în parc și la Ocenarium costă 109 shekel pentru adulți, 89 shekel pentru copiii între 3 și 16 ani, și 10 shekel pentru cei până în 3 ani.

Plimbări cu cămile în deșert

plimbari, camile, desert

Turul cu cămilele se poate face la Nahal Shlmo Camel Ranch, aflată la 10 minute de Eilat. O jumătate de oră costă 60 de shekel de persoană, o oră și jumătate, 150 de shekel de persoană, iar safari cu cămile, de la ora 16.00, 185 de de shekel de persoană.

La întoarcere, ești servit cu pită și ceai, pregătite pe loc, într-un soi de tabără.

Cazarea în stațiune pornește de la 25 de dolari de persoană, pe noapte, la un hostel, iar la un hotel cu pretenții depășește 100 de dolari.

Poți dormi și în Kibuțul Elifaz, o comunitate de 50 de familii care trăiesc la comun. Afacerile din turism, dar și banii din plantațiile de curmali, pomelo și legume sunt ale tututor.

Aceștia au construit în interiorul comunității căsuțe pentru turiști cu tot confortul.

Avionul,138 de lei dus-întors

Zborul însă este foarte ieftin. WizzAir vinde bilete dus- întors cu 138 de lei, de persoană, iar cursele sunt planificate miercurea și duminica. Ca să te scoți mai ieftin, trebuie să știi că un pachet de trei nopți cu zbor și cazare îl poți cumpăra de pe wizztours cu aproximativ 116 euro, de persoană.

Pe lângă bălăceală, poți merge să vizitezi deșertul Negev. La doar 15 minute de Eilat se află Timna Park, un loc fabulos, unde se află celebrele pietre ale lui Solomon, despre care se spune că au puteri nebănuite.

Minele de cupru de aici au cel puțin 6.000 de ani vechime și au fost exploatate atât de vechii egipteni, prin ordinul faraonului lor, cât și de israeliții aflați sub domnia Regelui Solomon.

timna park, israel, desert

Timna Park, un loc fabulos

Puţurile au fost abandonate şi galeriile au fost intenţionat acoperite cu deşeuri din mină, fie acoperite progresiv cu nisip adus de apă şi de vânt.

Rămăşiţe ale existenţei lor sunt văzute astăzi în mii de vase în formă de plăci care au fost găsite pe pantele stâncilor din Valea Timna.

Intrarea costa 49 de shekel de persoană, iar pentru a străbate parcul național trebuie să închiriezi biciclete sau mașini.

Autoturismul costă pe zi în jur de 100 de shekel. De la anul, vor fi puse la dispoziția vizitatorilor autobuze speciale care vor face turul.

Călătoria continuă prin deșert

De aici, ai posibilitatea să mergi mai departe și să înoptezi în orașul Mitzpe Ramon, aflat în mijlocul deșertului, lângă craterul Ramon. Stelele se văd altfel și poți afla mai multe despre ele la lecția de astronomie ținută în mijlocul deșertului.

O noapte de cazare la Hotelul Pudnak Ramon, de 4 stele, costă 670 de shekel pentru două persoane, cu mic dejun și 930 de lei cu demipensiune.

hotel, 5 stele, desert

Citeste continuarea pe click.ro!