Locuință veche transformată intr-o casă de vis

Locuintele vechi devin o mare provocare pentru orice specialist datorita studiului pe care trebuie sa il efectueze asupra constructiei, efectelor in timp, rectificărilor necesare si interventiilor de reabilitare a structurii.

Cu intentia sa extindem gama variata a caselor de vis, astazi va prezentam un proiect exceptional de renovare care va poate inspira pentru a va realiza casa dumneavoastra mult visata.

Proiectul existent avea o compartimentare pe functiuni inchise, dezvoltat pe parter cu zona de zi, trei dormitoare, anexe si o terasa inchisa.

Arhitectura imobilului avea la baza stilul clasic cu influente rustice pe exteriorul volumului, iar interiorul dadea senzatia de obscur si imbacsit.

Dorintele propietarilor au fost: sa capete originalitate cu influente vestice in stilul fermelor franceze. sa se intervina asupra structurii si sa se realizeze spatii dechise ce comunica intre ele, bucataria sa capete dimensiuni mari iar camerele sa devina luminoase si vii.

Propunerile expertilor au fost:

la interior – au eliminat cei doi pereti principali intre bucatarie, sala de mese si living, intarind grinda pentru mentine echilibrul structurii

– usile au fost inlocuite cu noi modele in stilul francez traditional

– veranda inchisa pavata cu caramida ca spatiu de trecere intre interior si exterior

– eliminare si inlocuirea anumitor elemente decorative pentru a crea efectul de vitalitate si culoare interioarelor.

la exterior – s-a propus vopsirea casei in tonalitati deschise in contrast cu acoperisul inchis restaurat

– incadrarea de jardiniere din fier jorjat la toate ferestrele, decorate cu ghivece de teracota

– inlocuirea intrari principale cu o arcada respectand forma porticului.

– treptele de acces tratate cu pavaj din caramida iar vegetatia ambientala sa fie de dimensiuni mici

Pe suprafata intregii case s-a inlocuit tot parchetul, s-au eliminat finisajele vechi ale peretilor si iar acestia au fost vopsiti in alb pentru a da acel aspect de nou, revitalizare si luminozitate. Prin eliminarea celor doi pereti s-a creat un spatiu generos intre zonele de zi dand senzatia de adancime in perspectiva interioara iar bucataria a fost amenajata cu o insula de preparare pe mijloc.

S-a refacut structura initiala a tavanelor cu nervuri din lemn, prezenta in dormitoare. Lemnul a fost folosit ca accent al incaperilor, fiind atribuit prin diferite elemente de mobilier. Majoritatea interventiilor au fost pur estetice dar au avut un impact major asupra rezultatului final.

Aceasta varianta este o solutie ideala celor care dispun de buget restrans si doresc sa isi reabiliteze locuinta existenta.

Ce părere aveti despre noua versiune de vis? Ati locui in aceasta? Ce credeti că ii lipseste sau ce ati mai adauga la ea? Asteptăm părerile voastre in rubrica de comentarii. Daca v-a plăcut această casă de vis vă invitam să o distribuiti si prietenilor vostri de pe facebook. Vă multumim pentru că ne urmăriti.

Sursa:  magnoliamarket.com