Legume care se plantează sau se seamănă în luna august

Legumele care se pot cultiva sau semăna în luna august, ultima lună de vară, reprezintă culturi care vor rodi în tomană, chiar peste iarnă. Astfel, fie că vorbim despre o afacere de legume sau de o simplă grădină, în luna august se mai pot înființa diferite culturi de legume în paralel cu recoltatul celor plantate în primăvară. Legumele plantate acum vor avea producție bună cu condiția ca ele să primească o udarea temeinică a răsadurilor având în vedere perioada caniculară specifică lunii august, precizează agrointel.ro

Exista multe culturi diferite care se pot planta în luna august pentru recoltare în toamnă sau iarnă. Foarte important de reținut este faptul că o lucrare importantă de care legumicultorii uită de cele mai multe ori este legată de rotația culturilor. Nu este bine spre exemplu să venim cu tomată după tomată, în cel mai fericit caz după 4-5 ani.

Bine ar fi ca 4-5 ani pe un sol pe care s-au cultivat tomate să nu mai cultivăm tomate și nu numai tomate, ci și alte specii care sunt din aceeași familie cu tomatele – cartof, la ardei, la vinete. Toate aceste legume fac parte din familia solanacee, având boli și dăunători comuni. Astfel, indicat ar fi ca după tomate să venim pe acea suprafață cu fasole, cu ceapă, morcov, deci culturi care nu aparțin familiei solanacee, dar atenție nu mai devreme de 4-5 ani să venim pe acel teren cu tomate.

O lucrare extrem de importantă pentru ciclul II de producție este eliminarea totală a resturilor vegetale rămase din prima recoltă. Mai ales la roșii, unde dacă plantele au fost atacate de mană există un risc major de îmbolnăvire și legumelor cultivate în ciclul II. Deci, toate resturile vegetale, mai ales cele bolnave, trebuie arse și nu depozitate la marginea grădinii sau folosite la compost.

Vezi AICI ce legume se cultiva in luna august!