Jumătate din locuitorii acestui sat și-au vândut câte un rinichi să-și construiască locuinţe! Disperarea te împinge la gesturi extreme!

După cele două cutremure devastatoare din Nepal, cel cu magnitudinea de 7,8 grade din 25 aprilie şi cel de 7,3 grade din 12 mai, traficanţii de organe au început să ia la pas satele din jurul capitalei Kathmandu, convingându-i pe localnici să-şi dea cate un rinichi în schimbul unor sume consistente de bani, peste 2.000 de dolari pe organ, scrie libertatea.ro.

O situatie aparte se afla in Satul Hokse devenit cunoscut drept “Valea Rinichilor”, după ce mai mulţi locuitori de-acolo şi-au vândut câte un rinichi pentru a-şi reconstrui casele distruse de cutremur.

Supăraţi şi amărâţi, oamenii au acceptat fără să stea pe gânduri, considerând că oferta ar fi singura lor şansă să îşi înceapă o nouă viaţă într-o nouă casă. Unii dintre oameni susţin acum că se simt totuşi înşelaţi de traficanţi, pentru că aceştia le-au spus că rinichiul le va creşte la loc.

Alţii sunt, se pare, şi mai ghinionişti şi în situaţii mult mai disperate, pentru că ei şi-au vândut câte un rinichi înainte de seisme tocmai pentru a-şi construi casele mult visate, iar acestea s-au transformat acum în ruine şi nici nu mai au ce să vândă pentru a-şi face altele. În acest caz se găseşte şi o femeie de 37 de ani, Greta, mama unui copil mic.

Anul trecut, aceasta împreună cu soţul şi cumnata ei s-au dus în India pentru a-şi dona rinichii ca să-şi cumpere pământ şi să-şi facă o casă, care acum nu mai este.

“De 10 ani, oamenii tot vin şi ne spun să ne vindem rinichii, însă de fiecare dată am refuzat, până când, dorindu-şi foarte mult să ne facem o casă, cumnata mea m-a convins să-mi vând rinichiul, spunându-mi că am nevoie doar de unul. Ea mi-a furat rinichiul, iar cutremurele mi-au distrus casa”, a spus femeia.