Insula interzisă turiștilor! Ce se întâmplă cu cei care ajung pe acest pământ superb!

Insula interzisa turistilor se numeste Niihau si e localizata in Hawaii.

Niihau a devenit cunoscuta tocmai din pricina faptului ca strainii nu au voie sa paseasca pe acel pamant. Mai mult, insula interzisa turistilor in mod categoric este a saptea ca marime in Arhipeleagul Hawaian.

In prezent, pe insula Niihau exista aproximativ 250 de localnici, dar stilul acestora de viata ar putea fi considerat straniu. Asta deoarece oamenii de acolo nu au avut niciodata o masina sau electricitate si pe suprafata insulei nu exista nici macar un singur hotel.

Desi pe insula interzisa turistilor inca locuiesc oameni, niciun strain nu are voie sa poposeasca acolo. S-ar parea ca oamenii care au decis sa isi duca traiul in Niihau au renuntat la tehnologie si vor sa se bucure de viata intr-un mod simplu.

Situata la 29 de kilometri in vestul insulei Kauaii, in Niihau nu exista drumuri asfaltate, restaurante sau curent electric. Asta deoarece locuitorii si-au dorit sa traiasca la fel ca in secolul XIX si sa se fereasca de lumea exterioara.

Insula interzisa are o lungime de 30 de kilometri, dar si 10 kilometri latime. Cel mai inalt punct al sau este Varful Paniau, cu o altitudine de doar 390 de metri. Locul exotic a fost vandut pentru 10.000 de dolari, in anul 1863.

Cea care a cumparat insula interzisa turistilor a fost Elizabeth Sinclair, care pe atunci locuia pe insula Kauai. Din dorinta de a-i onora acesteia memoria, cei din familia femeii sunt in prezent principalii locuitori din Niihau, potrivit cunoastelumea.ro.

Descendentii din familia Robinson sunt proprietarii insulei hawaiiene si au promis ca vor face din acea insula un loc retras, lipsit de tehnologie, dar si de viata agitata, prezenta pe celelalte insule din arhipeleag. Tocmai din acest motiv, oamenii le-au interzis turistilor sa poposeasca acolo, la fel precum si celor care nu sunt hawaiieni nativi.

Accesul pe Niihau este unul foarte limitat si se face doar pe baza de invitatie. Ceea ce inseamna ca doar un membru al familiei Robinson poate permite turistilor sa viziteze locul. Totusi, de-a lungul istoriei, viata pe aceasta insula a fost perturbata de mai multe ori de catre lumea moderna. Cel mai cunoscut incident a fost din anul 1941, atunci cand un avion militar japonez s-a prabusit pe insula, iar localnicii l-au capturat si ucis pe pilot.