În urmă 30 de ani, i-a orbit soția. El a luat lopata în mână și a făcut ceva deosebit pentru ea. Nimeni nu credea că e în stare de așa ceva!

Casa celor doi a devenit un loc de pelerinaj. După ce soția sa a orbit, el s-a gândit să-i facă viața mai bună, realizând ceea ce nu se aștepta nimeni.

În fiecare primăvară, casa familiei Kuroki, din satul japonez Sintomi, este un adevărat loc de pelerinaj. Numeroși japonezi vin aici pentru a admira priveliștea minunată din jur. Totul în jur este acoperit cu un covor luminos. Familia Kuroki îi întâmpină pe toți cu căldură și bucurie.

În anul1956, Tosiiuki și Iasuko s-au căsătorit după înțelegerea părinților. Au înțeles, în timp, că erau făcuți unul pentru celălalt și au trăit în iubire și înțelegere. Au fost binecuvântați cu trei copii minunați, pe care i-au crescut cu mare grijă și dragoste.

Familia era întreținută din producția laptelui de vacă, care le ocupa o mare parte din timp.

Tosiiuki și Iasuko nu s-au plâns niciodată și s-au susținut reciproc: „Nu îmi amintesc să fi fost o zi, în care soția mea să fie tristă. Niciodată nu i-a lipsit tăria de caracter și întotdeauna a știut să mă înveselească.” spunea Tosiiuki.

După 30 de ani petrecuți împreună, soții au început să călătorească prin Japonia și să se bucure de frumusețea țării lor. Iasuko visa la asta de mulți ani. Visurile ei au prins viață, dar cei doi aveau să fie încercați de soartă, primind o lovitură grea.

În 1986, vederea lui Iasuko a început să se înrăutățească brusc. Doctorii nu au putut face nimic și, în doar o săptămână, femeia a orbit.

Iasuko a devenit, treptat, depresivă. Văzând starea soției sale, Tosiiuki a încercat în mai multe feluri să-i aline durerea din suflet, dar toate încercările lui au eșuat.

În primăvara anului următor, Tosiiuki a observat un grup de oameni interesați de florile roz care creșteau în zonă.

S-a hotărât să răsădească peste tot în jurul casei acest soi de flori. Timp de doi ani, Tosiiuki a lucrat din greu pentru a duce la bun sfârșit ideea sa.

Munca lui a fost răsplătită, nu doar de roadele pământului, ci și de încredere soției sale! Iasuko era din ce în ce mai atrasă de mirosul florilor și a început să petreacă mai mult timp în grădină.

Vorbind cu toți cei care îi treceau pragul casei, Iasuko a înțeles că viața ei nu s-a încheiat. Astfel, zâmbetul i-a revenit femeii.

Sursă: infoalert.ro