Iată motivul pentru care trebuie să pui un pumn de sare în cuptor mereu! Îți vine să crezi? Cu siguranță vei face și tu la fel după!

Suntem mereu in cautarea unor trucuri care sa ne ajute sa ne mentinem casa cat mai curata. Astazi, vedem cum ne ajuta sarea sa curatam cuptorul, astfel incat sa arate ca nou. Citeste in continuare pentru a afla motivul pentru care trebuie sa pui un pumn de sare in cuptor si ce se intampla daca faci asta.

Cu totii ne chinuim, frecvent, atunci cand vine vorba de curatarea cuptorului de urme de arsuri sau de ulei care s-a lipit de peretii cuptorului. Asadar, in randurile de mai jos, iti propunem o metoda simpla si eficienta prin care poti sa scapi de aceste urme inestetice.

Tot ce trebuie sa faci este sa torni un pumn de sare in cuptor si sa il pornesti la foc mediu. Aceasta se va topi si va scoate grasimea, funinginea si arsurile intr-un timp foarte scurt. Odata ce cuptorul s-a racit, curata cuptorul cu ajutorul unei spatule, la fel ca in videoclipul de mai jos:

Această tânără s-a gândit să facă un mic experiment și a și reușit ce și-a propus. A vrut să vadă dacă poate să curețe cuptorul într-un mod cât mai simplu.

Astfel că a turnat un pumn de sare în cuptor, iar ceea ce a urmat este de-a dreptul uluitor. Sarea se pune pe locurile murdare ale cuptorului, imediat ce s-a format. Se curăță apoi cu ajutorul unei spatule.

Locul se curăță și nu rămâne nici lipicios.

CITESTE SI: O metodă extrem de eficientă! Curăță impecabil tigaia, cratița, aragazul… Această soluție a fost ascunsă de producătorii produselor chimice! Noteaz-o repede!

Cea mai gustoasă mâncare cere și mari sacrificii în bucătărie. Nu doar că stai cu orele în picioare, dar te trezești la final că tigăile și oalele arată ca și cum ar fi fost salvate dintr-un incendiu. Ce ai de făcut ca să scapi de bătăi de cap și să ai și vase curate? Îți prezentăm mai jos un truc prin care îi scoți față tigăii cu doar două ingrediente. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu și de oțetul alb.

De ce ai nevoie?

  • O ceșcuță de apă
  • O ceșcuță de oțet alb
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

Ce trebuie să faci?

Pasul 1:

Pune tigaia pe aragaz și toarnă o ceșcuță de apă, cât să acopere toată suprafața fundului.

Pasul 2:

Adaugă puțin oțet alb și las-o pe foc, pânâ când aceasta începe să sfârâie.

Pasul 3:

Ia tigaia de pe ochiul aragazului și pune două lingurițe de bicarnonat de sodiu. Lasă puțin timp să acționeze compoziția.

Pasul 4:

Golește tigaia.

Pasul 5:

Ia un burețel de vase cu una dintre fețe abrazivă și șterge ușor suprafața tigăii.

Vei vedea că toate urmele de arsură vor deveni istorie, iar tigaia poate fi oricând refolosită pentru rețete la fel de solicitante.

Alte trucuri de menaj:

Curăță petele de pe pahar cu oțet alb! Pulverizează puțin pe pahar și după aceea șterge cu o hartie și vei vedea că nu vor mai rămâne urmele de degete, iar tu le vei servi musafirilor o băutură impecabilă.

Îndepărtează uleiul de pe aragaz cu… ulei! Dacă aragazul arată dezatruos după ce ai prăjit ouăle și baconul pentru micul dejun învață acest mic truc: presară câteva picături de ulei vegetal și șterge suprafața cu un prosop de hartie. Murdăria va dispărea ca prin minune!

Grăsimea și murdăria de pe vasele de iena se curăță foarte simplu cu un ”bulgăre” confecționat din folie de aluminiu înmuiată în detergent de vase.