Iată ingredientul secret care se pune la rădăcina florilor ca să nu se ofilească! Îl ai în casă și îl arunci la gunoi!

Stiai ca poti folosi numai 3 ingrediente pe care le ai in casa pentru a readuce la viata plantele? Afla care sunt acestea si ce trebuie sa faci pentru ca plantele tale sa fie din nou frumoase si sanatoase.

Cele 3 ingrediente care iti readuc la viata plantele

Poate ai uitat sa uzi plantele sau, poate, le-ai lasat intr-un loc nepotrivit. Indiferent de motiv, plantele tale au avut de suferit. Inainte de a le arunca, incearca sa folosesti o solutie facuta din 3 ingrediente pentru a incerca sa readuci la viata plantele.

Cele trei ingrediente de care ai nevoie sunt: o coaja de banana, zat de cafea si coaja unui ou.

Dupa ce ai toate ingredientele, tot ce trebuie sa faci este sa le pui intr-un blender si sa adaugi peste ele putina apa. Lasa-le in blender putin timp, pana vei obtine un amestec omogen. Dupa aceea, poti pune in jurul plantei acest amestec.

Dupa ce aplici acest amestec, planta ta ar trebui sa revina la viata in scurt timp. Asa ca, inainte de a renunta la plantele care s-au sucat si nu dau semne ca isi vor reveni, incearca sa folosesti amestecul acesta. Ingredientele le gasesti cu usurinta, chiar la tine acasa.

Plantele tale vor reveni la viata si vor fi la fel de frumoase si de sanatoase ca inainte. Indiferent care este motivul pentru care s-au uscat, cele trei ingrediente pot fi utile. Amestecul se prepara usor si iti va readuce la viata florile preferate. Nu trebuie sa renunti la ele inainte de a incerca si aceasta varianta care poate face minuni si pentru plantele tale.

CITESTE SI: Nu mai ai loc pe pervaz? Iată ce plante de interior cresc la lumină slabă!

Colectia dumneavoastra de plante de interior a ajuns sa ocupe toate pervazele din casa, si totusi sunteti mereu tentat sa luati noi ghivece. Puteti sa cedati tentatiei, pentru ca sunt mai multe plante de interior care cresc la lumina slaba si pot fi asadar amplasate fara probleme oriunde in alta parte in camera. Va dam in continuare cateva exemple.

Filodendronul

Aceasta foarte populara planta de interior, cu frunze frumoase in forma de inima, se dezvolta foarte bine in spatii intunecoase. Este o planta agatatoare, care creste repede si se preteaza in ghivece suspendate. Nu trebuie decat sa o udati dupa ce simtiti substratul uscat in ghiveci.

plante de interior care cresc la lumina slaba

Plamierul pitic

Aceasta specie de palmier (Chamaedorea elegans), de origine mexicana, creste pana la 1,2 metri si este foarte decorativ. Nu trebuie udat decat atunci cand constatati ca s-a uscat pamantul la suprafata, dar este bine sa si pulverizati apa pe el, mai ales iarna.

plante de interior care cresc la lumina slaba

Feriga sabie

Ferigile joaca un rol important in decoratiunile interioare de la sfarsitul secolului al 19-lea. Dezvolta acel frunzis bogat, de un verde stralucitor, daca sunt tinute in umbra partiala, la adapost de curent si de tevile de incalzire. Udati substratul cand vedeti ca s-a uscat si pulverizati-le des in timpul iernii pentru a preveni caderea frunzelor.

plante de interior care cresc la lumina slaba

Gloxinia

Gloxinia (Gloxinia nematanthodes “Evita”) este o ruda apropiata a violetei africane care infloreste bogat daca este tinuta la lumina, dar nu direct in bataia soarelui. Florile sale sunt in forma de clopotei si au culori spectaculoase. Udati pamantul de sub ea cu apa calduta si evitati sa stropiti frunzele. In perioada de inflorire este bine sa-i administrati un ingrasamant lichid o data pe luna.

plante de interior care cresc la lumina slaba

Trunchiul fericirii

Tinuta in lumina mai slaba, Dracaena fragrans produce frunze lungi, lucioase care seamana foarte bine cu cele de porumb. Poate creste 1 – 2 metri, regasindu-se pe piata in tufe sau fire individuale sprijinite de araci.

plante de interior care cresc la lumina slaba

Crinul pacii

Este o planta de interior atat de eleganta, cu frunzis verde inchis, stralucitor, si flori albe, delicate, la capatul unor tulpine lungi. Aveti grija sa o udati regulat pentru a o mentine in forma.

plante de interior care cresc la lumina slaba

Sursa: casepractice.ro