Iată cum realizăm ghivece pentru flori dintr-un amestec de ciment și apă!

Tema pe care v-o propunem astăzi este una cât se poate de simplă şi anume modul cum pot fi realizate ghivece pentru flori dintr-un amestec de ciment şi apă. Am ales acest proiect gândindu-ne că în acest anotimp, pe lângă faptul că rămân o mulţime de materiale după diverse amenajări exterioare, avem posibilitatea de a ne petrece timpul într-un mod relaxant, creând tot felul de obiecte decorative pentru casă printre care şi aceste ghivece pentru flori. Aşadar, iată un nou subiect cu care vrem să va captăm atenţia.

Făcând un mic inventar, printre lucrurile de care vom avea nevoie pentru a realiza astfel de recipiente pentru flori, se numără paharele din plastic, cutiile din metal sau boluri dinsticlă. Dar să nu uităm de cele principale şi anume cimentul şi apă care intră în compoziţia amestecului. Că o sugestie, în loc de ciment se poate folosi şi gips.

Procedeul este unul simplu. După ce aţi realizat amestecul din ciment şi apă, turnaţi-l în recipientul pe care l-aţi ales special pentru acest lucru, exact că în imaginile de astăzi, careva descriu pe larg paşii pe care ar trebui să-i urmaţi, ocazie cu care va dezvăluim şi un truc. Înainte de a turna amestecul, ungeti mai întâi pereţii vasului cu puţin ulei comestibil, pentru a extrage mai uşor formă din ciment.

Pentru a le vopsi puteţi folosi cu succes acele spray-uri pentru colorat, care se găsesc într-o gama variată de nuanţe în toate magazinele de specialitate de la noi.

Aşadar nu ne rămâne decât să va invităm să urmăriţi tutorialele de astăzi care va explică pe larg cum se realizează obiecte decorative de acest gen, pe care nu le puteţi folosi doar pentru flori, ci şi că suporturi pentru lumânări spre exemplu.

Sursă: ideipentrucasa.ro