Iată cum poți tăia corect ceapa fără să plângi! Nu aveam nicio idee. Este cel mai bun sfat pe care l-am văzut!

Unul dintre momentele când suntem trişti şi plângem fără motiv este acela când trebuie să tăiem o ceapă. Iar cum acest lucru se întâmplă destul de des, pentru că ceapa este un ingredient nelipsit din bucătăria românească, fiecare dintre noi s-a gândit la o metodă eficientă şi care să ne scape de lacrimile care curg necontenit. Un american ne prezintă o metodă simplă şi la îndemâna oricui, pentru ca această acţiune să nu ne mai creeze aşa mari probleme.

Jack Scalfani un american din Nashvile, Tennessee, ne demonstrează că metoda pe care el o aplică pentru a tăia ceapă e cât se poate utilă. Se ia un cuţit bine ascuţit şi se decupează o bucată dinspre rădăcinile cepei în formă de con, cu vârful în jos. Odată decupata această parte care se face vinovată de apariţia lacrimilor, se curăţa ceapa de foile uscate astfel încât ea să rămână albă, apoi se taie în două.

Mai trebuie doar câteva tăieturi transversale şi apoi altele perpendiculare pe acestea şi ceapa este tocată mărunt şi numai bună pentru gătit. Dacă îl privim pe Jack Scalfani când a terminat de tăiat ceapa, are aceeaşi bună dispoziţie, semn că metodă este eficientă iar rezultatul este cel dorit… adică o experienţă mult mai puţin emoţională.

Până la urmă nu e chiar o tragedie dacă vărsam câteva lacrimi alături de o ceapă tăiată în bucătărie, dar nici nu putem să renunţăm la acestă legumă care dă gust tuturor mâncărurilor. Tocmai de aceea, metoda experimentată azi e sfatul care îi poate folosi oricărei gospodine şi nu numai.

Cunoaşteţi şi alte metode? Am fi bucuroşi să ni le împărtăşiţi.

Sursa text: livebiz.ro