Iată cum poți scăpa de mirosul neplăcut din încălțăminte

Iată cum poți scăpa de mirosul neplăcut din încălțăminte. Aceste metode sunt la îndemâna oricui!

Ca de fiecare data, oamenii gasesc solutii alternative si adecvate la majoritatea problemelor care apar, rezolvandu-le fara dificultate. O mare problema atat pentru barbati, cat si pentru femei este mirosul neplacut din incaltaminte, acesta fiind uneori chiar stanjenitor. Chiar si pantofii cei mai scumpi in contact cu transpiratia incep sa dezvolte bacterii care produc miros neplacut.

In continuare va prezentam cateva metode simple si eficiente prin care sa distrugem pentru totdeauna ciupercile si bacteriile cauzatoare de miros neplacut.

Bicarbonat de sodiu. Dupa utilizarea incaltamintei se toarna bicarbonat de sodiu in interiorul acesteia, iar inainte de o noua purtare se scutura si se curata incaltamintea. Bicarbonatul de sodiu va elimina mirosul neplacut si va distruge ciupercile care pot cauza diverse probleme piciorului dumneavoastra.

Pudra de talc. Este o metoda veche recomandata inca de bunici. Pe langa bicarbonatul de sodiu, afla ca si pudra de talc este o metoda excelenta pentru a indeparta mirosul neplacut din incaltaminte. Toarna pudra mentolata in incaltaminte si lasa peste noapte sa actioneze.

Otet alb. Un alt mod de a face fata mirosului este otetul. Inmoaie o pereche de sosete in otet alb si pune-le in interiorul pantofilor. Dupa care pune pantofii intr-o punga de plastic si lasa-i asa 24 de ore. Apoi scoate pantofii, indeparteaza sosetele si lasa incaltamintea timp de opt ore intr-o zona ventilata.

Vanilie si hartie de ziar. O alta metoda foarte eficienta pentru indepartarea mirosului este ziarul mototolit si vanilia. Ia un ziar pentru a-l baga in pantofi, dar inainte de a-l pune in interior stropeste-l cu vanilie. Ziarul va absorbi mirosul incet si va adauga aroma de vanilie. Ca sa ai rezultate bune lasa hartia de ziar sa actioneze in interiorul pantofilor timp de o zi.

Cafea. Boabele de cafea absorb mirosurile si improspateaza pantofii datorita gustului sau. Pune un pahar de cafea macinata in fata pantofului. Dupa care lasa sa actioneze timp de 24-48 de ore. La fel poti face si cu plicurile de ceai negru.

Daca mirosul persista, atunci mergi la un medic pentru ca s-ar putea sa ai o ciuperca a piciorului, iar din cauza aceasta mirosul neplacut din incaltaminte persista.