Iată cum poți face cel mai bun și simplu detergent lichid la tine acasă

Iată cum poți face cel mai bun și simplu detergent lichid la tine acasă! O modalitate excelentă de a economisi bani!

Este o modalitate excelenta sa salvezi bani si sa fii sigura de ceea ce contine produsul tau de curatenie. Fa-ti singura detergent lichid!

Iata 4 “retete” prin care poti face sapun lichid care sa iti spele perfect rufele, iar tu sa stii exact ce ingrediente contine.

1. Ai nevoie de sapun de casa, pe care il dai pe razatoare. Ia o oala mare, umple-o pe jumatate cu apa si las-o sa fiarba. Cand clocoteste, pune sapunul si lasa-l sa fiarba. Cand se topeste, pune detergent pudra si ai grija ca focul sa fie dat la minim caci va face spuma. Pune pudra borax si amesteca. Cand amestecul devine fin, opreste aragazul. Pune apa fierbinte in sticla in care vei pastra detergentul, cat sa o umpli pe jumatate. Apoi pune amestecul de sapun. Peste 24 de ore va fi catifelat si gata de folosit. Utilizeaza 200-300 de mililitri pentru o masina de spalat.

2. Combina 12 cani de pudra borax, 8 cani de praf de copt, 8 cani de detergent lichid si 8 cani de sapun de casa razuit. Amesteca ingredientele intr-o sticla, peste care pui apa fierbinte. Lasa sa stea peste noapte, pana capata textura de gel. Foloseste 50-100 de mililitri de detergent lichid la o spalare.

3. Amesteca 250 de mililitri de otet, 250 grame de praf de copt, 250 de detergent pudra si 100 ml de sapun lichid. Adauga-le intr-o sticla si amesteca-le cu apa fierbinte. Dupa 24 de ore poti folosi lichidul – 200 ml per spalare.

4. 4 cani de apa fierbite, 1 cana de praf de copt, jumatate de cana de sare, 1 cana de sapun lichid: amesteca-le si completeaza sticla cu apa. Foloseste 100 de mililitri de detergent lichid la o masina de spalat.

Pentru a-l parfuma, foloseste cativa stropi de ulei esential (levantica, menta, etc) si vei avea rufe curate si frumos mirositoare.

Sursa: teotrandafir.com

CITESTE SI: Am aflat cum poți verifica calitatea detergentului pe care îl cumperi din supermarketuri! Tu știai asta? Este mai simplu decât crezi! Iată două metode eficiente și ușoare!

În comerț există o sumedenie de detergenți de diferite prețuri și diferită calitate. Detergenții sunt foarte importanți pentru spălarea hainelor, întrucât pot deteriora hainele sau pot să le facă curate și pufoase. Unii detergenții nu îndepărtează nici o pată, iar altele decolorează foarte tare.

În acest articol vă vom dezvălui un secret interesant care vă va ajuta să alegeți corect detergentul potrivit.

Calitatea detergentul poate fi verificată prin 2 moduri.

1. Diluați puțin detergent într-un pahar cu apă și puneți în el o bucată de albuș de ou fiert.

Dacă peste o zi albușul rămâne la fel, atunci detergentul nu este calitativ.

Dacă albușul s-a înmuiat și a început să se descompună, atunci puteți spăla cu el haine de culoare întunecată, precum și haine care sunt puțin murdare.

Dacă albușul se va descompune complet, atunci puteți folosi acest detergent pentru spălarea hainelor albe și a celor foarte murdare!

2. Umpleți 2 pahare cu apă. În unul adăugați puțin detergent dubios, iar în cel de al doilea adăugați detergent original. În fiecare pahar picurați câte 3 picături de verde de briliant. Agitați și monitorizați culoarea apei din pahare.

— În paharul în care verdele de briliant s-a decolorat se află detergent calitativ.

— În paharul în care verdele de briliant și-a păstrat culoare se află un detergent fals.

Sursa: perfect-ask.net

CITESTE SI: Ai spălat fructele și legumele cu apă în chiuvetă? Nici nu bănuiești ce mare greșeală ai făcut! Iată cum le poți spăla în mod corect. Secretul a fost dezvăluit chiar de un fermier!

Majoritatea dintre noi cunoaște că la creșterea fructelor și legumelor se folosesc pesticide. Deși cumpărați fructele de la piață nu puteți fi siguri că acestea au fost crescute 100% natural. Trebuie să rețineți faptul că pesticidele nu se spală cu apă.

În acest articol vă prezentăm câteva trucuri de spălare a fructelor și legumelor de pesticide.

Spălarea fructelor și legumelor cu oțet

Preparați o soluție din apă și oțet în raport de 3:1. Această soluție poate îndepărta 98% din bacterii. Țineți fructele și legumele în această soluție timp de 20 de minute, după care clătiți-le cu apă. De asemenea, puteți turna soluția într-un recipient cu pulverizator și să le stropiți. Lăsați-le 10 minute, apoi clătiți-le.

Iată alte tipuri de soluții

1 lingură de suc de lămâie, 1 pahar de apă și 2 linguri de bicarbonat de sodiu

1 lingură de suc de lămâie, 1 pahar de apă și 2 linguri de oțet de mere

Dacă știți că alimentele au un nivel ridicat de pesticide, folosiți următoarea soluție:

1 pahar de apă, 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 0.5 pahar de oțet de mere și câteva picături de extract de semințe de grapefruit. Amestecați și lăsați să se infuzeze o oră.

Image result

Curățați tot timpul fructele și legumele de coajă și încercați să consumați doar pulpa. Coaja conține cel mai mare grad de pesticide.

Sursa: perfect-ask.net

CITESTE SI: Iată cum îți poți construi o seră îngropată în care poți produce legume și iarna. Costă doar 270 de euro și o poate construi oricine dorește!

Dacă vă doriți să aveți și iarna legume proaspete din producția proprie, acum puteți să vă construiți propria seră în grădină, cu costuri minime.

Serele subterane sau îngropate sunt o modalitate foarte bună de a produce legume pe tot parcursul anului și mai ales în lunile de iarnă.

Investiția pentru o astfel de seră de tip Walipini este de aproximativ 250-270 de euro, iar cu ajutorul ei veți avea legume proaspete chiar și de Crăciun.

Investiție destul de mică

Institutului Benson, o organizaţie non-profit pentru agricultură sustenabilă, a creat un manual despre funcționarea unei astfel de construcții.

Modelul lor de seră Walipini (de şase metri pe 23 de metri), construit în La Paz, costă aproximativ 250-300 de dolari, adică până în 270 de euro.

Prețul mic este datorat forţei de muncă furnizate de proprietarii construcţiei şi utilizării de materiale ieftine.

Principiul care stă la baza unei astfel de construcții este destul de simplu, căldura din timpul zilei este „stocată” astfel încât să fie păstrată o temperatură optimă și peste noapte.

Astfel, o temperatură este menținută constant 24/24 iar legume precum salata, roșii, varza sau broccoli pot fi cultivate și în timpul iernii.

Cum se construiește sera îngropată

Sunt esențiale adâncimea, orientarea față de soare și ventilația.

Se sapă o groapă rectangulară de circa 2,5 m adâncime, iar lățimea și lungimea rămâne la latitudinea cultivatorului, în funcție de spațiul disponibil sau dorit și de finanțe.

Un detaliu foarte important este poziţia soarelui. Astfel, se alege un loc cât mai luminat, unde soarele să bată tot timpul anului.

În partea din spate a construcției se va face un zid gros de pământ, iar în partea din față se va realiza un perete mai mic.

Peretele de nord al serei trebuie să fie mai înalt decât cel din sud, deoarece în felul acesta iarna va fi captată toată căldura soarelui, iar vara, acesta va reflecta soarele.

Pereții trebuie să fie puțin înclinați iar interiorul ar trebui să arate în formă de \_/ , pentru a nu se dărâma.

Acoperișul va fi realizat din folie groasă din plastic, din sticlă sau din policarbonat, în funcție de buget ul avut la dispoziție. Dacă sera subterană este mult mai lată, atunci acoperișul trebuie gândit astfel încât să nu cedeze când e vânt mai puternic, ploaie torențială sau zăpadă.

De asemenea, deasupra, în jurul acoperișului, faceți șanturi micuțe și folosiți tuburi de plastic, sau chiar folie, pentru a crea șanțuri de drenaj. Făcând acest lucru veți proteja sera subterană de inundație.

Înainte de a adăugă pământul fertil pe care practic vor crește plantele turnați minim 30 cm de pietriș pe toata baza serei. Acesta va avea rolul de a drena surplusul de apă din sera subterană.

Serele de acest tip sunt utile și vara. Atunci când temperatura atinge și 50 de grade la nivelul solului, în această seră va fi mai răcoare, undeva la 30 de grade.

Sursa: landia.ro