Iată cum arată astăzi celebra casă a lui Traian Băsescu! Vila fostului președinte este o bijuterie arhitecturală, iar un autovehicul parcat în curte atrage toate privirile!

Povestea casei lui Basescu, este nu numai controversata, dar si interesanta. Pana sa o cumpere fostul presedinte, apartamentul a fost resedinta consulului Germaniei.

Intr-o ancheta realizata de Gandul, in urma cu cativa ani, a rezultat ca Primaria Capitalei a cerut Regiei Protocolului de Stat sa rezilieze contractul de inchiriere pe care aceasta il avea cu Ambasada Germaniei. La nici doua luni de la primirea repartitiei, adica pe 3.10.2002, Traian Basescu solicita Primariei Capitalei sa-i vanda imobilul din Stefan Mihaileanu.

Aceasta este casa lui Traian Basescu din strada Mihaileanu! Vila din centrul Capitalei este o bijuterie arhitecturala!

Apartamentul, situat intr-o vila somptuoasa, ridicata in perioada interbelica, are nu mai putin de 370 de metri patrati. In februarie 2003, Primaria Capitalei ii vindea lui Traian Basescu intregul etaj (370 mp), garajul (40 mp) si casa scarilor din imobilul din str Stefan Mihaileanu, nr 2 cu echivalentul a 19.000 de dolari. Conform site-urilor imobiliare, la nivelul anului 2003, cu suma respectiva cumparai o garsoniera modesta in Bucuresti.

Dupa ce a plecat de la Cotroceni, Traian Basescu a fost surprins de presa, de mai multe ori la casa din strada Mihaileanu si s-a speculat ca acolo se va muta impreuna cu sotia lui, Maria. Pana la urma insa, fostul presedinte a ales sa locuiasca in vila din zona Prima pe care a ocupat-o Mioara Roman.

Vila de pe strada Mihaileanu este o „bijuterie” arhitecturala pe care multi curiosi o studiaza si o fotografiaza. Proprietarul celebru al celui de-al doilea nivel a transformat-o intr-un adevarat obiectiv turistic, iar acum un alt element interesant atrage atentia. In curtea vilei este parcata o motocicleta cu trei roti, un model destul de scump la vedere pe strazile Capitalei.

Acest autovehicul din curtea vilei din Mihaileanu atrage toate privirile

CITESTE SI: Ion Iliescu locuiește într-un apartament de lux achiziționat la un preț ridicol! Fostul președinte al țării a plătit doar 7.000 de dolari pentru locuință. Uite cum arată:

Fostul presedinte Ion Iliescu locuieste intr-o vila din cartierul Primaverii, in care a cumparat un apartament la un pret ridicol!

DEZVALUIRI | Ion Iliescu locuieste intr-un apartament de lux achizitionat la un pret ridicol! Pentru locuinta din vila situata in Primaverii, fostul presedinte al tarii a platit doar 7.000 de dolari!

Ion Iliescu, presedinte al tarii in doua mandate, 1990-1996 si 2000-2004, locuieste impreuna cu sotia sa, Nina, intr-o casa din cartierul Primaverii, pe care a achizitionat-o la inceputul lui 1997, dupa ce pireduse alegerile prezidentiale. „Spre sfârşitul anului 1996, când oamenii lui Iliescu au simţit că vor pierde puterea în favoarea lui Emil Constantinescu, premierul Nicolae Văcăroiu a emis o Ordonanţă prin care chiriaşii îşi puteau cumpăra locuinţele. Viorel Hrebenciuc, şef al Secretariatului General al Guvernului, a semnat în perioada august-noiembrie 1996 peste 50 de ordine speciale prin care apropiaţii PDSR au achiziţionat de la RAAPPS locuinţe luxoase, situate în cartierele Primăverii şi Dorobanţi, la preţuri cuprinse între 1.000 şi 15.000 de dolari”, scria Evenimentul zilei.

DEZVALUIRI | Ion Iliescu locuieste intr-un apartament de lux achizitionat la un pret ridicol! Pentru locuinta din vila situata in Primaverii, fostul presedinte al tarii a platit doar 7.000 de dolari!

„Ion Iliescu şi-a cumpărat apartamentul din strada Moliere cu 55 de milioane de lei. Curtea de circa 1.000 mp i-a fost dată în proprietate, printr-un act administrativ, de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, în perioada mandatului său, deoarece fostul preşedinte Ion Iliescu nu era proprietar şi pe terenul din jurul imobilului”, a mai dezvaluit ziarul.

DEZVALUIRI | Ion Iliescu locuieste intr-un apartament de lux achizitionat la un pret ridicol! Pentru locuinta din vila situata in Primaverii, fostul presedinte al tarii a platit doar 7.000 de dolari!

Tinand cont ca in 1997, cand Iliescu si-a cumparat locuinta, dolarul a atins pragul de 7.700 de lei, inseamna ca cei 55 de milioane de lei dati de Iliescu echivalau cu aproximativ 7.100 de dolari, o suma ridicola.

CITESTE SI: Și-a construit în mare taină o oază de vis! Fiica lui Traian Băsescu trăiește într-un palat complet alb și imens de 1.5 milioane de euro! Uite cum arată:

La 40 km de București, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, Ioana, și soțul ei, avocatul Radu Pricop, și-au construit în mare taină o oază de vis.

Domeniul de aproximativ 2.300 metri pătrați, este amplasat strategic lângă vila lui Omar Hayssam și cea a rușilor de la Alro. Domeniul este administrat de Pricop. Avocatul cu dosar penal l-a cumpărat în 2013, înainte de a se căsători cu fiica lui Traian Băsescu.

Deloc întâmplător, actele de vânzare-cumpărare au fost parafate la notariatul Ioanei Băsescu. Tot Pricop a fost cel care s-a ocupat îndeaproape de realizarea construcției, așa cum reiese din declarațiile vecinilor.

Specialiștii în domeniul imobiliar susțin că numai terenul costă în zonă 700.000 de euro. Casa este complet albă, construită în formă de L. În spatele celor șapte arcade se află o piscină de dimensiuni considerabile. În jur de 700.000 de euro se ridică întreaga construcție.

Urmărește clipul de mai jos: 

Sursa: antena3.ro

CITESTE SI: Dragnea și-a dat cu var palmierii de la vila din Brazilia, precum pomii din Teleorman: „N-am văzut așa ceva nicăieri în toată America Latină”. Cum arată acum casa

Constatare amuzanta a unui roman care calatoreste de peste doi ani prin America Latina. El spune ca nicaieri nu a vazut palmieri dati cu var, asa cum sunt cei din curtea vilei din Fortaleza, unde Dragnea isi petrecea vacantele.

„Ca tot e vorba de nea Livache, in seara asta… Sunt de aproape 2 ani prin America Latina. Am petrecut 3 luni chiar si in Brazilia, dar va jur, palmieri dati cu var ca la casa de gospodari teleormaneni, mai rar. Deh, gospodaru’ tot gospodar ramane”, a scris Radu Paltineanu pe Facebook.

Radu Paltineanu si-a propus sa fie primul roman care traverseaza in intregime pe bicicleta cele doua Americi din punctul cel mai nordic al soselei panamericane, localitatea Deadhorse din apropierea golfului Prudhoe, Alaska, pana in localitatea cea mai sudica a Americii de Sud, Ushuaia in Argentina.

Sursa: aktual24.ro