Grădini amenajate cu ajutorul cauciucurilor – 17 idei cu gust și stil!

Se spune sunt mai multe cauciucuri decât maşini pe faţă acestui Pământ (este desigur un truism care nu face decât scoată în evidenţă prezenţa impresionantă a acestor componente auto). În fiecare an, spun statisticile, cam şase miliarde de cauciucuri sunt aruncate, multe dintre ele neluând, din păcate, drumul unui centru de reciclare. Lăsăm imaginile de mai jos care prezintăgrădini amenajate cu cauciucuri vorbească de la sine despre potenţialul ornamental ale unor obiecte cărora foarte rar le asociem şi un astfel de rol decorativ.

Pentru vorbim de grădina, haideţi începem cu nişte jardiniere speciale. Sunt probabil cel mai uşor de meşterit din vechile cauciucuri, în forme şi culori variate, cât cuprinde şiimaginaţia voastră. De la flori până la arbuşti, cauciucurile pot asimila orice formă de vegetaţie.

Nu e musai le îngropaţi în pământ, ci puteţi le şi agăţaţi la streaşina, astfel încât măiestria voastră iasă uşor în evidenţă.

Un alt loc propice expunerii acestor proiecte DIY reuşite este gardul, adesea un spaţiu cu potenţial decorativ ignorat. Graniţa grădinii voastre îşi va pierde acel look banal şi va afişa o estetică superioară.

Iar dacă e grădina, atunci ne urmăm chemarea firească a relaxării. Cauciucurile, prin formă lor specifică, sunt uşor de transformat în scaune sau taburete de ocazie pe care le puteţi amplasaîn orice colţ al grădinii.

Alte idei originale cu care experimentan fac din vechile cauciucuri nişte jucării atractive pentru cei mici. Marcaţi-le teritoriul cu astfel de creaţii pline de culoare care aduc un plus de energie în grădinile voastre.

Un cauciuc sau mai multe, pictate artistic şi suspendate de creangă unui copac, îmbină utilul cu plăcutul şi pot fi nişte colţuri de relaxare chiar şi pentru cei mari care regăsesc bucuria vieţii în micile plăceri.

Cu flori sau nu în ele, noile obiecte decorative din grădina captează imediat atenţia şi vorbesc în forme şi culori originale despre imaginaţia şi creativitatea voastră. Lăsăm la final alte câteva imagini va stimuleze apetitul pentru astfel de ornamente cu totul unice care cu siguranţă vor transformă grădina într-un loc mult mai plăcut.