Gerul siberian umflă facturile la întreținere! Administratorii blocurilor s-au luat cu mâinile de cap când au calculat cheltuielile! Cât vor plăti românii în perioada asta:

Facturile la intretinere pentru luna februarie explodeaza din cauza gerului siberian! Administratorii blocurilor au calculat deja cheltuielile cu intretinerea si sunt disperati. Trist este ca banii trebuie sa-i dam chiar inainte de Pasti.

Cresteri la caldura, dar si la consumul de curent electric!

In Galati, facturile pe luna Ianuarie i-au speriat pe locatari.
Una peste alta, administratorii estimeaza ca saptamana aceasta de ger polar va creste factura pe februarie cu 20-30%. Oamenii sunt nevoiti sa lase caloriferele pornite non-stop sau alte aparate de incalzit care functioneaza pe curent electric.

Cei care locuiesc la bloc spun ca gerul nu este singurul vinovat pentru facturile umflate! Ci si… Revolutia fiscala!

Cert este ca ne asteapta vesti si mai proaste. Facturile la intretinere pentru luna februarie vor fi sensibil mai mari. Asa ca bugetul fiecarei familii va avea de suferit zdravan, mai ales ca se apropie si sarbatorile de Paste.

CITESTE SI: Acum nu mai este niciun secret! Toată lumea trebuie să afle! Iată cum poți să plătești mai puțin pentru căldura din casă iarna asta!

Iarna, factura la căldură poate fi cu adevărat piperată, dar dacă urmezi aceste ponturi poți să salvezi o sumă importantă de bani. Este adevărat, căldura iese atât prin fereste cât și prin podea sau prin pereți, dacă nu sunt izolați.

În primul rând oprește căldura dacă nu stai acasă. Setând noaptea temperatura la 16 grade Celsius, între 22.00 şi 6.00, consumul anual de combustibil (gaz, curent) se va reduce cu 13%.

Păstrează temperatura la 20 de grade Celsius. Este temperatura ideală, iar de la acest prag, pentru fiecare grad în plus, factura creşte cu circa 7%.

Dacă ai jaluzele sau draperii, trage-le pe timpul nopții ca să diminuezi pierderea căldurii. Acest sfat se recomandă mai ales pentru locuinţele care nu au geamuri termopan.

Sulurile textile aduc confort termic, iar ca să păstrezi căldura în locuință pune la ușă acele pernuţe lungi circulare/suluri pentru confortul termic, care sunt chiar eficiente.

Specialiştii mai spun că puteţi să vă încălziţi diferit camerele din locuinţă: sufrageria să fie mai călduroasă, iar în dormitoare să aveţi temperaturi mai mici, cu câteva grade, decât în sufragerie, după cum notează Adevărul.ro.

”Unul din cele mai uşoare moduri de economisire a energiei este prin reglarea temperaturii. Acest lucru poate fi făcut prin instalarea unor valve termostatice pe calorifer, astfel încât este posibil să diferenţiem temperatura în fiecare cameră. Cu un regulator termostatic programabil, temperatura poate fi redusă atunci când familia nu este acasă, ci la muncă, la şcoală sau în vacanţă. Setând temperatura cu un grad mai jos economisim circa 6% din energia termică. O cameră care nu este folosită mai mult timp poate fi încălzită la numai 16 °C şi nu la 20 °C în mod normal”.